Ulkomaat

Merkelin suosikkina pidetty Armin Laschet valittiin CDU:n puheenjohtajaksi

Puheenjohtajavaali venyi toiselle kierrokselle, kun yksikään ehdokkaista ei kerännyt yli puolia kokousedustajien äänistä ensimmäisellä kierroksella.
Odd Andersen
59-vuotiaan Armin Laschetin katsotaan tuovan jatkuvuutta puolueen linjalle.

Saksan kristillisdemokraattien puolue CDU on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministerin Armin Laschetin. Hän korvaa tehtävässä puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauerin.

Maan suurimpana puolueena CDU:n puheenjohtaja on vahvoilla Saksan seuraavaksi liittokansleriksi, kun Angela Merkel väistyy tehtävästä syyskuun liittopäivävaalien jälkeen. 59-vuotiaan Laschetin katsotaan tuovan jatkuvuutta puolueen linjalle, ja Merkel on myös puheissaan väläytellyt suosivansa Lachetin valintaa CDU:n puheenjohtajaksi.

"Voitamme ainoastaan, jos pysyttelemme vahvoina keskellä", Laschet esitti poliittista linjaansa ennen puheenjohtajavaalia.

Puheenjohtajavaali venyi toiselle kierrokselle, kun yksikään ehdokkaista ei kerännyt yli puolia kokousedustajien äänistä ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä sai liikemies ja miljonääri Friedrich Merz, joka oli puheenjohtajakisassa selvin CDU:n nykylinjan haastaja.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen karsiutuneen Norbert Röttgenin saamat äänet menivät kuitenkin voittopuolisesti Laschetille. Toisella kierroksella Laschet keräsi vaalissa 521 kokousedustajan ääntä, mikä oli 55 ääntä enemmän kuin Merzin äänisaalis.

Koronan vuoksi CDU:n puoluekokous on ensi kertaa koolla etäyhteyksin. Myös puheenjohtajavaali oli järjestetty sähköisesti. Virallinen vahvistus vaalitulokselle saadaankin vasta myöhemmin ensi viikolla, kun puolueväen antamat kirjeäänet on laskettu.

Lue lisää

Raju talvisää yllätti saksalaiset, liikenne seisoo ja osassa Saksaa yli 7,5 tonnin rekka-autot määrättiin maanantaiksi ajokieltoon

Joutsenolainen viljelijä vie luomurypsinsä Saksaan – 1,5–kertainen hinta ja ostaja maksaa rahdin

Ranska kehottaa Saksaa luopumaan kaasuputkesta Navalnyin vuoksi

"Koronan kieltäjät voivat tulla ihan itse koskettamaan näitä ruumisarkkuja" – Saksan huono koronatilanne konkretisoituu Meissenin krematoriossa