Ulkomaat

Lähde Timesille: Japanin hallitus todennut, että jo kertaalleen siirretyt Tokion olympialaiset täytyy perua

Tavoitteena on nyt löytää keino kertoa kisojen peruuttamisesta ilman kasvojen menettämistä ja tavalla, joka mahdollistaa, että Tokio voisi isännöidä kisoja myöhemmin.
Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää viime vuonna, mutta kisat siirrettiin kuluvan vuoden kesään koronaviruspandemian takia. LEHTIKUVA / AFP

Times-lehden tietojen mukaan Japanin hallitus on pohtinut Tokion kesäolympialaisten kohtaloa ja tullut siihen loppupäätelmään, että kisat pitää perua koronavirustilanteen takia. Asiasta on kertonut lehdelle korkea-arvoinen hallituslähde.

Lähteen mukaan tavoitteena on nyt löytää keino kertoa kisojen peruuttamisesta ilman kasvojen menettämistä ja tavalla, joka mahdollistaa, että Tokio voisi isännöidä kisoja myöhemmin.

"Kukaan ei halua olla ensimmäinen, joka sen sanoo, mutta konsensus on se, että se (kisojen järjestäminen) on liian vaikeata", lähde sanoo.

Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää viime vuonna, mutta kisat siirrettiin kuluvan vuoden kesään koronaviruspandemian takia.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vakuutti eilen kisojen toteutuvan. Hän sanoi, ettei "mitään B-suunnitelmaa" ole olemassa.

"Tällä hetkellä meillä ei ole mitään syytä uskoa, etteivätkö Tokion olympialaiset alkaisi 23. heinäkuuta. Siksi mitään B-suunnitelmaa ei ole, ja olemme täysin sitoutuneita tekemään kisoista turvalliset ja menestykselliset", Bach julisti Kyodo-uutistoimistolle.

Japanissa tuki kisoille on näyttänyt horjuvan, sillä hiljattain tehdyssä kyselyssä noin 80 prosenttia vastaajista halusi kisat joko uudelleen siirrettäväksi tai peruttavaksi kokonaan.

Lue lisää

Kansainvälisen olympiakomitean varapuheenjohtaja: Tokion olympialaiset järjestetään ensi vuonna, oli koronaa tai ei

Hulkon SE-aika käy kuin käykin olympialaisiin – "Vetää ihan sanattomaksi"

Kesän EM-yleisurheilut Pariisissa peruttiin, siirto ensi vuodelle ei ollut mahdollista

Kokenut urheiluvalmentaja: Tokion olympialaisten siirto vuodella on pirun hyvä juttu Suomelle – huippu-urheilujärjestelmä ei ole vielä muiden Pohjoismaiden tasolla