Ulkomaat

Yli 17 000 terveydenhuollon ammattilaista on kuollut koronaan, kertoo Amnesty

Yhdysvalloissa yksistään hoivakodeissa työntekijöitä on kuollut reilut 1 500.
LEHTIKUVA/AFP
Amnesty vaatii globaalin rokotteiden jakelutahdin pikaista tehostamista ja terveydenhuollon henkilöstön priorisoimista rokotuksissa.

Terveydenhuollon työntekijöistä maailmanlaajuisesti jo yli 17 000 on kuollut koronan aiheuttamaan tautiin, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Järjestö vaatii globaalin rokotteiden jakelutahdin pikaista tehostamista ja terveydenhuollon henkilöstön priorisoimista rokotuksissa.

Tuoreen analyysin mukaan esimerkiksi Etelä-Afrikassa terveydenhuoltoalalla yli 490 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Yhdysvalloissa yksistään hoivakodeissa työntekijöitä on kuollut reilut 1 500. Britanniassa puolestaan reilut 490 sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijää on kuollut koronan aiheuttamaan tautiin.

Analyysin takana ovat Amnesty Internationalin lisäksi Palvelualojen maailmanliitto (UNI Global) ja Julkisalojen kansainvälinen liitto (PSI). Se on tehty yli 70 maan hallinnon, median, liittojen ja kansalaisyhteiskunnan julkaiseman datan pohjalta.

Lue lisää

Amnesty: Vähemmistöt joutuneet poliisin koronavirustoimien silmätikuksi Euroopassa – kohtaavat muita enemmän väkivaltaa

Globaalisti yhdessä koronavirusta taltuttamaan

Koronarokotukset aloitetaan eri aikaan eri sairaanhoitopiireissä – ylilääkäri: "Meidän näkökulmastamme rokotteiden jakamisperusteet ja rokotusjärjestys ovat hyvin perustellut"

Uudenmaan läikkyminen mökkikuntiin ei aiheuta suuria pelkotiloja – mökkiläisiä voi tulla jonkin verran rajan avaamisen seurauksena