Ulkomaat

Suezin kanavan tukkinut konttialus saatiin vihdoin liikkeelle

400-metrinen alus suuntaa hitaasti eteenpäin kanavassa.
400-metrinen Ever Given -konttialus oli vajaan viikon poikittain jumissa Suezin kanavassa. LEHTIKUVA/AFP

Egyptin Suezin kanavan lähes viikon ajan tukkinut Ever Given -konttialus on saatu irti ja kanava auki muulle liikenteelle, kertoo kanavaa hallinnoiva virasto. Paikallinen televisio puolestaan näyttää, kuinka alus suuntaa hitaasti eteenpäin kanavassa.

400-metrinen Ever Given -konttialus oli viime tiistaista lähtien poikittain jumissa Suezin kanavassa estäen liikenteen kumpaankin suuntaan.

Aiemmin kanavaa hallinnoiva virasto arvioi, että laivaliikenteen suman purkamisessa kestää noin kolme ja puoli päivää siitä, kun Ever Given on saatu taas vesille.

Lue lisää

200 000 eläimen kohtalo epävarma Suezin tukoksen takia – Kansalaisjärjestö: "Lähetyksestä vastuussa olevat eivät koskaan myöntäisi, että tuhannet eläimet kuolevat heidän aluksissaan"

NYT: Suezin kanavan tukkineen laivan irrotus voi pahimmillaan kestää viikkoja – osa aluksista lähti mieluummin kiertämään Afrikkaa kuin odottelemaan ruuhkaan

HS: Egypti vaatii miljardikorvauksia Suezin kanavaan juuttuneen aluksen lastin omistajilta – Atrialla ei ole lastia laivalla, S-ryhmällä on

Afrikan tähden EU