Ulkomaat

Euroopan lääkeviraston asiantuntijat eivät ole tähän mennessä löytäneet täsmällisiä riskitekijöitä Astra Zenecan rokotteen kohdalla: "Syy-yhteyttä rokotteeseen ei ole osoitettu"

EMA:n lääketurvallisuuden riskinarviointikomitean (PRAC) odotetaan antavan "päivitetyn suosituksen" Astra Zenecan rokotteesta kuukausikokouksessaan ensi viikolla.
EMA kertoi, että lääketurvallisuuden riskinarviointikomitean odotetaan antavan "päivitetyn suosituksen" Astra Zenecan rokotteesta ensi viikolla. Lehtikuva/AFP

Euroopan lääkeviraston (EMA) asiantuntijat eivät ole tähän mennessä löytäneet Astra Zenecan koronarokotteen ja veritulppien välillä täsmällisiä riskitekijöitä, kuten esimerkiksi ikä. Tutkimukset kuitenkin jatkuvat.

EMA kuitenkin kertoi, että virastossa toimivan lääketurvallisuuden riskinarviointikomitean (PRAC) odotetaan antavan "päivitetyn suosituksen" Astra Zenecan rokotteesta kuukausikokouksessaan ensi viikolla.

Lausunnossaan EMA sanoi, että tällä hetkellä esiin tulleissa harvinaisissa tapauksissa ei ole tunnistettu täsmällisiä riskitekijöitä, kuten henkilön ikä, sukupuoli tai aiemmat hyytymishäiriöt.

"Syy-yhteyttä rokotteeseen ei ole osoitettu, mutta se on mahdollinen ja lisätutkimukset ovat meneillään", EMA sanoi lausunnossaan.

Lue lisää

Bild: Koronarokotteelle Euroopan lääkeviraston mahdollinen hyväksyntä jo aatonaattona – rokotukset aloitettu maissa, joissa tautitilanne on Suomea pahempi

Euroopan lääkevirasto puoltaa Modernan koronarokotteen käyttöönottoa, komissio ilmoitti työskentelevänsä nopeasti rokotteen hyväksymiseksi EU:ssa

Johnson & Johnsonin koronarokotteen myyntilupasuositus tänään Euroopan lääkeviraston arvioitavana

EU epäonnistunut koronan torjunnassa