Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ulkomaat

Intiassa 116 000 uutta tartuntaa päivässä – synkän koronaennätyksen syy on asiantuntijoiden mukaan ihmisten välinpitämättömyys

Koronatilanne ehti jo hieman helpottaa Intiassa viime vuoden lopulla ja siitä rohkaistuneena intialaiset uskalsivat osallistua erilaisiin tapahtumiin. Nyt maassa kärvistellään uuden korona-aallon kourissa.
Mumbaissa mitataan kaupunkiin saapuvien matkustajien ruumiinlämpö. LEHTIKUVA/AFP

Intiassa on kirjattu uusi ennätys päiväkohtaisissa koronaluvuissa, kun vuorokauden aikana raportoitiin lähes 116 000 uutta koronavirustartuntaa.

Asiantuntijoiden mukaan maan uuteen korona-aaltoon on vaikuttanut ihmisten välinpitämättömyys voimassaolevista suosituksista.

Kun tartuntaluvuissa näkyi viime vuoden lopulla reilua laskua, intialaiset uskaltautuivat jälleen osallistumaan suurin joukoin erilaisiin tapahtumiin. Viime kuukausien aikana ihmiset ovat kokoontuneet suuriin uskonnollisiin ja poliittisiin kokoontumisiin sekä häihin ja krikettiotteluihin.

Intialaismedioissa on kerrottu, että sairaalat ovat jo alkaneet kuormittua koronatartuntojen lisääntyessä.

Tartuntojen lisääntyessä maassa on otettu voimaan myös uusia alueellisia rajoituksia. Esimerkiksi yölliset ulkonaliikkumiskiellot ovat voimassa pääkaupunki New Delhissä sekä suurkaupunki Mumbaissa.

Maan hallitus on kuitenkin vältellyt uuden kansallisen sulkutilan asettamista. Intiassa asetettiin viime vuoden maaliskuussa koronapandemian alussa yksi maailman tiukimmista sulkutiloista, joka aiheutti laajoja taloudellisia ja humaanisia ongelmia.

Intiassa on tähän mennessä annettu 90 miljoonaa koronarokoteannosta. Maan tavoitteena on antaa 300 miljoonaa rokotetta elokuuhun mennessä.

Intiassa on kirjattu yhteensä 12,8 miljoona koronavirustartuntaa sekä yli 166 000 koronaan liittyvää kuolemaa. Määrällisesti tartuntoja on enemmän vain Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Lue lisää

Intiassa lähes tuhat uutta koronakuolemaa vuorokauden aikana

Intian koronatilanne pahenee – Delhiin viikon pituinen ulkonaliikkumiskielto

Intiassa on nyt kirjattu yli 20 miljoonaa koronatartuntaa, todellisen määrän arvioidaan olevan suurempi

Intia tehostaa koronarokotusohjelmaansa miljardeilla dollareilla – rokotteista on ollut pulaa monin paikoin