Ulkomaat

Myös Espanja ja Italia rajoittavat Astra Zenecan rokotteen käyttöä

Myös Kanada, Ranska, Hollanti ja Saksa ovat päättäneet, ettei Astra Zenecan rokotetta suositella nuoremmille potilaille.
LEHTIKUVA/AFP
Espanja ilmoitti myöhään eilen rajaavansa Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön jatkossa yli 60-vuotiaisiin.

Espanja ja Italia ilmoittivat myöhään eilen rajaavansa Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön jatkossa yli 60-vuotiaisiin. Päätös seurasi Euroopan lääkeviraston (EMA) tiedotustilaisuutta keskiviikkona.

EMA kertoi eilen, että Astra Zenecan rokotteella ja tietynlaisten veritulppien välillä on havaittu yhteys. Veritulppia on esiintynyt harvinaisena sivuvaikutuksena joidenkin nuorempien potilaiden kohdalla. Belgia ja Britannia kiirehtivät ilmoittamaan rokotteen rajoituksista heti tiedotustilaisuuden vanavedessä.

Belgian terveysviranomaiset ilmoittivat rokottavansa vastaisuudessa Astra Zenecalla vain yli 55-vuotiaita. Britannian terveysviranomaiset puolestaan sanoivat pyrkivänsä tarjoamaan alle 30-vuotiaille jonkin muun vaihtoehdon kuin Astra Zenecan koronarokotteen.

Suomessa jatkuu toistaiseksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjaus, jonka mukaan Astra Zenecan rokote annetaan vain 65 vuotta täyttäneille.

Myös Kanada, Ranska, Hollanti ja Saksa ovat päättäneet, ettei Astra Zenecan rokotetta suositella nuoremmille potilaille.

Lue lisää

Myös Saksa ja Ranska keskeyttävät Astra Zenecan koronarokotteen käytön – Suomi jatkaa käyttöä ainakin toistaiseksi, kertoo Fimea

Euroopan lääkevirasto: Veritulppien ja Astra Zenecan koronarokotteen välillä on yhteys

Bild: Koronarokotteelle Euroopan lääkeviraston mahdollinen hyväksyntä jo aatonaattona – rokotukset aloitettu maissa, joissa tautitilanne on Suomea pahempi

Euroopan lääkevirasto puoltaa Modernan koronarokotteen käyttöönottoa, komissio ilmoitti työskentelevänsä nopeasti rokotteen hyväksymiseksi EU:ssa