Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ulkomaat

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB pidätti ukrainalaisdiplomaatin – "Vihamielistä Venäjän federaatiota kohtaan"

Turvallisuuspalvelun mukaan diplomaatti jäi kiinni ollessaan tapaamassa Venäjän kansalaista.
FSB:n päämaja sijaitsee Pietarissa. Lehtikuva/AFP

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoo pidättäneensä ukrainalaisen diplomaatin syytettynä arkaluontoisen tiedon vastaanottamisesta Venäjän kansalaiselta.

Pidätetty on Aleksandr Sosonjuk, joka toimii konsulina Ukrainan pääkonsulaatissa Pietarissa. FSB kertoo pidättäneensä hänet perjantaina.

Turvallisuuspalvelun mukaan Sosonjuk jäi kiinni itse teosta ollessaan tapaamassa Venäjän kansalaista, jolta hän yritti saada salaista tietoa.

"Sellainen toiminta ei sovi yhteen hänen diplomaatin asemansa kanssa ja on selvästi luonteeltaan vihamielistä Venäjän federaatiota kohtaan", FSB sanoi tiedotteessa.

"Ryhdymme kansainvälisen oikeuden mukaisesti toimiin ulkomaista diplomaattia vastaan."

Venäjä on viime vuosina pidättänyt useita Ukrainan kansalaisia epäiltynä vakoilusta, mutta diplomaatin pidättäminen on epätavallista.

Venäjän ja Ukrainan välit ovat kiristyneet viime viikkoina, kun Venäjä on keskittänyt joukkojaan Ukrainan rajan tuntumaan. Venäjän on pelätty pyrkivän kiihdyttämään Ukrainan konfliktia.

Ukrainan hallitus on syyttänyt Venäjää Ukrainan uhkaamisesta "sodalla ja Ukrainan valtion tuholla." Ukraina on pyytänyt länneltä tukea mahdollisen Venäjän hyökkäyksen varalta.

Lue lisää

Euroopan pitäisi tarjota venäläisille väljempää matkustusta, ehdottaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa: "Poliittisia vapauksia kaipaava keskiluokka olisi Putinin pahin painajainen"

Herääkö Nato koomastaan?

Jalkapallo nostaa ihmisoikeudet esille

Venäjän ja Valko-Venäjän tiedustelupalvelut sopivat yhteistyöstä länttä vastaan