Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ulkomaat

EMA aloittaa kiinalaisen Sinovacin koronarokotteen arvioinnin, yhtiö ei vielä hakenut myyntilupaa

Sinovacin rokote hyväksyttiin käyttöön Kiinassa helmikuussa.
Lehtikuva/AFP
Rokotuspisteellä Bangkokin lentoasemalla rokotettiin Sinovacin rokotteella.

Euroopan lääkevirasto (EMA) aloittaa kiinalaisen Sinovac-yhtiön koronarokotteen arvioinnin. EMA:n mukaan yhtiö ei ole vielä virallisesti hakenut myyntilupaa rokotteelleen.

"EMA arvioi tietoja sitä mukaa kuin niitä on saatavilla päättääkseen, ovatko (rokotteen) hyödyt suuremmat kuin haitat. Jatkuva arviointi jatkuu, kunnes virallisen myyntilupahakemuksen tekemiseksi on riittävästi tietoja", lääkevirasto kertoo tiedotteessaan.

Arvioinnin aloittamisella etukäteen pyritään nopeuttamaan myyntilupahakemuksen käsittelyä sen jälkeen, kun se on virallisesti tehty EMA:lle. Normaalisti kaiken tarvittavan datan täytyy olla valmiina ennen kuin arviointi aloitetaan.

Sinovacin rokote hyväksyttiin käyttöön Kiinassa helmikuussa.

Sinovacin rokotteen tavoin myös venäläinen Sputnik V -rokote on otettu arviointiin ennen virallista myyntilupahakemusta. EMA tiedotti asiasta maaliskuussa.

EMA on tähän mennessä suosittanut myyntiluvan myöntämistä neljälle koronavirusrokotteelle. Sen jälkeen, kun EMA suosittelee luvan myöntämistä, täytyy EU-komission vielä hyväksyä se. Lupa on myönnetty Johnson & Johnsonin, Pfizerin ja Biontechin, Modernan ja Astra Zenecan rokotteille.

Lue lisää

Ravintoloiden rajoitukset kevenemässä Uudellamaalla – valtioneuvosto pitää ylimääräisen istunnon tänään

Koronatartuntoja raportoidaan tänään 93 – epidemiatilanne parantunut kaikissa ikäryhmissä, ulkomailta tuodut tartunnat kaksinkertaistuneet

Korona kuormitti varsinkin näiden kuntatyöntekijöiden terveyttä – Kela maksoi 14,5 miljoonalta päivältä sairauspäivärahaa vuonna 2020

THL: Suomessa 113 uutta koronatartuntaa