Ulkomaat

Intia tehostaa koronarokotusohjelmaansa miljardeilla dollareilla – rokotteista on ollut pulaa monin paikoin

Intian hallitus laajensi viime viikolla rokotusohjelmansa koskemaan kaikkia aikuisia, mutta monissa osavaltioissa rokotteista on ollut pulaa.
LEHTIKUVA / AFP
Intian terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittunut pahasti.

Intia on luvannut miljardeja dollareita koronarokotusohjelmansa tehostamiseen. Intian keskuspankin johtajan Shaktikanta Dasin mukaan raha ohjataan rokotteiden tekijöille, sairaaloille ja muille terveydenhuoltoyrityksille.

"Tuhoavalla vauhdilla leviävän viruksen vaikutuksiin eri puolilla maata on vastattava nopeilla ja laaja-alaisilla toimenpiteillä", sanoi Das uutistoimisto AFP:n mukaan.

Intian hallitus laajensi viime viikolla rokotusohjelmansa koskemaan kaikkia aikuisia, mutta monissa osavaltioissa rokotteista on ollut pulaa.

Koronatartuntojen määrä on kasvanut Intiassa räjähdysmäisesti. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että jos tartuntamäärät jatkavat kasvuaan, saatetaan maassa toukokuun lopulla raportoida puoli miljoonaa tartuntaa päivässä.

Intian terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittunut pahasti. Puutetta on muun muassa sairaalapaikoista ja lisähapesta.

Maan pääkaupungissa Delhissä ja muissa suurissa kaupungeissa on otettu käyttöön ulkonaliikkumiskieltoja ja muita rajoituksia. Hallitus on vastustanut opposition peräänkuuluttamaa koko maan kattavaa sulkutilaa yrittäessään välttää maan talouden heikkenemistä, kuten viime vuonna tapahtui laajojen rajoitusten seurauksena.

Lähes 1,4 miljardin asukkaan Intiassa on raportoitu yli 20,6 miljoonaa koronatartuntaa, kertoo Johns Hopkinsin yliopiston koronaseuranta. Virukseen liittyviä kuolemia maassa on raportoitu yli 200 000.

Lue lisää

Kolmen miljoonan raja rikki Suomen koronarokotettujen määrässä – kesäkuun suurilla rokoteannosmäärillä ensimmäinen annos saataneen jopa 80 prosentille 16 vuotta täyttäneistä

THL: Suomessa on raportoitu 115 uutta koronatartuntaa

Selvitys: Valtaosa työikäisistä ei tehnyt keväällä lainkaan etätöitä

Koronalta suojaamaan tarkoitettua ternimaitosumutetta saa nyt myös Viron lautoilta