Ulkomaat

Nainen eli puoli vuotta utahilaisessa metsässä ennen kuin etsijät löysivät – Sammalta ja vettä riitti hengen pitimiksi

Etsinnästä vastaavat viranomaiset keskeyttivät työnsä joulukuussa 2020 tuloksetta, mutta toukokuun alussa lopulta tärppäsi.
Jyrki Luukkonen
Sammal oli puoli vuotta kadoksissa olleen utahilaisnaisen yksi ravinnonlähde, kertovat viranomaiset.

Metsänvartijat löysivät viime marraskuussa hylätyn auton ja teltan Diamond Forkin leirintäalueelta Utahissa, Yhdysvalloissa. Omaisuuden haltijaksi selvisi tutkinnassa 47-vuotias nainen. Hänestä ei saatu havaintoja jalan ja lentolaittein tehdyissä etsinnöissä, kertoo Utahin poliisiviranomainen tiedotteessa.

Viranomaisten saamien telepaikannustietojen perusteella naisen epäiltiin liikkuneen Coloradoon, minkä vuoksi löytynyt omaisuus takavarikoitiin. Seuraavina kuukausina viranomaiset yrittivät turhaan saada yhteyttä naisen perheeseen.

Entiset työtoverit kertoivat poliisille tämän mahdollisesti kärsineen mielenterveysongelmista.

Toukokuun alussa vapaaehtoista koostuva etsintäryhmä lopulta löysi naisen, kun etsintään käytetty drone-kopteri putosi alueelle ja sitä lähdettiin hakemaan takaisin.

Lähistöltä löytyi mäelle sijoitettu teltta, jonka vetoketjun aukaisi etsijöiden yllätykseksi etsitty nainen. Hän oli laihtunut ja heikossa kunnossa. Kekseliäs nainen oli päättänyt jäädä metsään marraskuussa.

Hänellä oli vähän ruokaa, minkä lisukkeena oli ruohoa, sammalta ja läheisen joen vettä. Etsijät veivät naisen paikalliseen sairaalaan terveysarviointia varten.

Hänen ei kuitenkaan ilmoiteta tehneen mitään laitonta, minkä vuoksi myös paluu takaisin metsään on mahdollista.

Lue lisää

Metsissä ja soilla kasvavat rahkasammalet ovat uskomattoman monikäyttöisiä – tiesitkö esimerkiksi näitä käyttötapoja?

Soiden ennallistamisen vaikutus

Veden alle vajonnutta uimaria etsittiin Alajärvellä

Näin kasvatat ruukun kylkeen sydämen muotoisen sammalkoristeen