Ulkomaat

EU-maat pääsivät sopuun rajojen avaamisesta täysin rokotetuille – myös tartuntojen enimmäismäärää koskevaa raja-arvoa ollaan hölläämässä

Uudet suositukset tullaan hyväksymään EU:n ministerikokouksessa perjantaina.
Unionin alueen liike-elämä on pikku hiljaa avautumassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

EU-maat ovat päässeet sopuun unionin ulkorajojen avaamisesta matkustajille, jotka on täysin rokotettu koronavirusta vastaan, kertovat komissiolähteet.

Samaan aikaan on myös päästy sopuun uusista koronatartuntoja koskevista raja-arvoista, mikä avaa entisestään matkailua unionin alueelle.

Uuden suosituksen mukaan unionin alueelle pääsisi maista, joissa on todettu alle 75 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden kahden viikon aikana. Nykyisin raja on 25 tartuntaa.

Uudet suositukset tullaan hyväksymään EU:n ministerikokouksessa perjantaina.

Tällä hetkellä matkustaminen unionin alueelle ilman välttämätöntä syytä on kiellettyä paitsi muutamista sellaisista maista, jotka on luokiteltu koronaturvallisiksi.

Unionin alueen liike-elämä on pikku hiljaa avautumassa, ja muun muassa hotellien ja ravintoloiden omistajat pelkäävät menettävänsä jälleen roppakaupalla tuloja, jos turisteja ei tule.

Vaikka uusi rajoitus jättää edelleen valtaosan maailman maista kiellettyjen listalle, pääsisivät esimerkiksi ahkerasti rokottaneet britit sen myötä matkustamaan vapaammin unionin alueelle.

Lue lisää

Näkyvätkö jalkapallon EM-kisat Suomen koronaluvuissa? – Vaalimaalla ja Nuijamaalla todettu 86 koronatartuntaa muutaman päivän sisään

Metsä on aarreaitta

Biden rakentaa länttä uudelleen

THL: Päivän koronatartuntaluku 47