Ulkomaat

Brasiliassa on kirjattu jo yli 450 000 koronakuolemaa – kuolonuhrien määrän pelätään kääntyvän taas kasvuun

Tartuntojen määrä on kasvanut tasaisesti toukokuun aikana, minkä vuoksi asiantuntijat pelkäävät kuolonuhrien määrän kääntyvän kasvuun.
Brasiliassa koronatartuntojen määrä on kasvanut toukokuun aikana, minkä vuoksi kuolonuhrien määrän pelätään kääntyvän jälleen kasvuun. Kuvassa hautausmaa, jonne on haudattu koronaan kuolleita. LEHTIKUVA/AFP

Brasiliassa on nyt kirjattu jo yli 450 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Terveysministeriö kertoi tiistaina, että edellisen vuorokauden aikana oli kirjattu lähes 2 200 uutta koronakuolemaa.

Tilanne on tasoittunut jossain määrin, ja edeltävän viikon aikana on kirjattu päivätasolla keskimäärin reilut 1 850 koronakuolemaa. Vielä huhtikuun puolivälissä vastaava lukema oli yli 3 000.

Tartuntojen määrä on kuitenkin kasvanut tasaisesti toukokuun aikana, minkä vuoksi asiantuntijat pelkäävät myös kuolonuhrien määrän kääntyvän kasvuun.

Yhdysvalloissa jo puolet maan aikuisista on saanut vaaditut koronarokoteannokset. Asiasta kertoi tiistaina Twitterissä Valkoisen talon koronatiedoista vastaava johtaja, tartuntatautiasiantuntija Cyrus Shahpar.

Maan aikuisväestöstä puolet on saanut joko kaksi annosta Modernan tai Pfizerin ja Biontechin rokotetta, tai vaihtoehtoisesti yhden annoksen Johnson & Johnsonin rokotetta.

Presidentti Joe Bidenin mukaan 70 prosentille kaikista aikuisista tulisi olla annettuna ainakin yksi rokoteannos heinäkuun alkuun mennessä. Tällä hetkellä vähintään yhden annoksen on saanut liki 62 prosenttia maan aikuisväestöstä.

Lue lisää

Näkyvätkö jalkapallon EM-kisat Suomen koronaluvuissa? – Vaalimaalla ja Nuijamaalla todettu 86 koronatartuntaa muutaman päivän sisään

Brasiliassa vahvistettu puoli miljoonaa koronaviruskuolemaa

THL: Päivän koronatartuntaluku 47

Ilahduttavat uutiset siivittävät lomaa