Ulkomaat

Vietnamista löytyi uusi herkästi leviävä koronavirusvariantti

Brittiläisen ja intialaisen viruksen yhdistelmä leviää erittäin herkästi ilmateitse, kertoo maan valtiollinen media.
LEHTIKUVA/AFP
Vietnam on saanut rokotettua vasta hieman yli miljoonan arviolta 97 miljoonasta asukkaastaan.

Vietnamista on löydetty uusi koronavirusvariantti. Brittiläisen ja intialaisen viruksen yhdistelmä leviää erittäin herkästi ilmateitse, kertoo maan valtiollinen media.

Maan terveysministeri Nguyen Thanh Long ei eritellyt kuinka paljon tartuntoja uusi virusvariantti on aiheuttanut, mutta sanoi, että virusvariantti tullaan ilmoittamaan heti globaaliin virusvarianttirekisteriin.

Vietnamista oli ennen Longin ilmoitusta tavattu seitsemän erilaista koronavirusvarianttia.

Vietnam on toistaiseksi selvinnyt varsin hyvin koronaviruspandemiasta, mutta tilanne on aivan viime kuukausina kehittynyt huolestuttavampaan suuntaan, kun tartuntojen määrä on kääntynyt nousuun.

Viranomaiset ovat ottaneet nopeasti useilla alueilla käyttöön tiukkoja koronarajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi. Maa on saanut rokotettua vasta hieman yli miljoonan arviolta 97 miljoonasta asukkaastaan.

Lue lisää

Näkyvätkö jalkapallon EM-kisat Suomen koronaluvuissa? – Vaalimaalla ja Nuijamaalla todettu 86 koronatartuntaa muutaman päivän sisään

THL: Päivän koronatartuntaluku 47

Ilahduttavat uutiset siivittävät lomaa

Yle uutiset: Kymenlaakson kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta alkaen – ravintoloissa järjestettäviin tapahtumiin sovelletaan ravintolatoiminnan rajoituksia