Ulkomaat

Moskovan koronatilanne huononee – ennätysmäärä uusia tartuntoja toista päivää peräkkäin, rokotteet eivät meinaa kelvata

Kaupungissa todettiin 9 120 uutta tartuntaa, mikä on pandemian suurin päiväkohtainen lukema.
Pormestari Sergei Sobjanin mukaan Moskovan tartunta-aalto johtuu delta-variantista eli Intian-virusmuunnoksesta. LEHTIKUVA/AFP

Venäjällä pääkaupunki Moskovassa on todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja jo toista päivää peräkkäin.

Kaupungissa todettiin 9 120 uutta tartuntaa, mikä on pandemian suurin päiväkohtainen lukema. Eilen kaupungissa todettiin 9 056 uutta tautitapausta.

Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan kaupungin uusi tartunta-aalto johtuu delta-variantista eli Intian-virusmuunnoksesta. Hän kertoi eilen, että 90 prosenttia uusista tapauksista on tällä hetkellä delta-varianttia. Eilen hän kertoi, että rajoituksia kiristetään osittain kaupungissa uudelleen.

Lisäksi sairaalapaikkoja koronapotilaille lisätään tulevien viikkojen aikana.

Moscow Timesin mukaan kaupungin sairaalat eivät myöskään tarjoa tällä hetkellä rutiinihoitoa ihmisille, jotka eivät ole rokotettuja. Ainoastaan hätätapaukset tai syöpä- ja verisairaat potilaat hoidetaan. Sääntö ei myöskään koske niitä, jotka eivät lääketieteellisistä syistä voi ottaa rokotetta.

Sobjanin on myös määrännyt, että kaikkien Moskovan palvelualan työntekijöiden on otettava koronarokote.

Venäläiset eivät ole hakeutuneet innokkaasti koronarokotuksiin, vaikka hallinto on pyrkinyt kampanjoimaan asian puolesta. Moscow Timesin mukaan Kreml syytti perjantaina "nihilismiä" yhdeksi syyksi jättää rokote ottamatta.

Maan noin 146 miljoonasta vasta 19 miljoonaa ihmistä on saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksen. Yhden kyselytutkimuksen mukaan peräti 60 prosenttia venäläisistä on todennut, ettei aio hankkia rokotetta.

Koko Venäjällä kirjattiin lauantaina lähes 18 000 uutta tautitapausta ja 466 kuolemantapausta. Yhteensä maassa on todettu pandemian aikana ainakin yli viisi miljoonaa tautitapausta, mutta asiantuntijat ovat pitkin pandemiaa arvioineet todellisten lukemien olevan tätä suurempia.

Lue lisää

THL: Suomessa raportoitu 570 uutta koronatartuntaa

Varsinais-Suomi siirtyi takaisin kiihtymisvaiheeseen – tänään raportoitu 302 uutta koronatartuntaa

Pfizer ja Biontech aikovat hakea lupaa kolmannelle koronarokoteannokselle – yhtiöt kehittävät varotoimena myös rokotetta deltamuunnosta vastaan

Koronatartuntojen määrä kaksinkertaistui kisaturismin vuoksi – kisaturisteihin yhdistetty yhteensä 481 tartuntaa ja 165 jatkotartuntaa