Ulkomaat

Kanadan länsiosaan julistettiin hätätila maastopalojen vuoksi – paloja riehuu myös Yhdysvalloissa

Hätätilan myötä viranomaiset voivat esimerkiksi järjestää laajoja evakuointeja.
Massiiviset maastopalot ovat vaurioittaneet sekä Kanadan että Yhdysvaltojen länsiosia viime viikkoina. Kuva on Yhdysvaltojen Oregonista läheltä Klamath Fallsin kaupunkia. LEHTIKUVA / AFP

Kanadassa maan länsiosaan on julistettu hätätila alueella roihuavien maastopalojen vuoksi. Hätätila julistettiin Brittiläisen Kolumbian provinssiin, jossa kuumuuden ja tuulten pelätään kiihdyttävän paloja lähipäivinä entisestään.

Hätätilan myötä viranomaiset voivat esimerkiksi järjestää laajoja evakuointeja. Tiistaina noin 5 700 ihmistä oli saanut provinssissa evakuointimääräyksen. Noin 32 000:lle oli puolestaan annettu varoitus mahdollisesta evakuoinnista.

Massiiviset maastopalot ovat vaurioittaneet sekä Kanadan että Yhdysvaltojen länsiosia viime viikkoina. Palot saivat alkunsa kesäkuussa poikkeuksellisen kuuman lämpöaallon seurauksena. Asiantuntijoiden mukaan säähän on vaikuttanut ilmastonmuutos.

Lue lisää

Kalajoen metsäpaloalueen leviämisvaara tällä hetkellä oleellisesti vähäisempi – Sääolosuhteiden vaikutus oleellinen

Palontorjunta on ilmastoteko

Suomessa syttynyt heinäkuussa jo lähes kuusinkertainen määrä maastopaloja viime vuoteen verrattuna

"Avotulen tekeminen on ehdottomasti kielletty metsäpalovaroituksen aikana, ja piste" – maastopalot syttyvät nyt erityisen herkästi kuumuuden ja kuivuuden takia