Ulkomaat

Biden varoittaa, että kyberisku voisi johtaa suurvaltasotaan – "Putin tietää olevansa vaikeuksissa, mikä tekee hänestä minun silmissäni entistä vaarallisemman"

Yhdysvaltain ja Venäjän edustajien on määrä aloittaa tänään Genevessä neuvottelut "strategisen vakauden" lisäämisestä.
Bidenin (kuvassa) mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin tietää olevansa vaikeuksissa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan mahdollinen avoin sota suurvaltojen välillä voisi olla seurausta kyberhyökkäyksestä. Eilen paikallista aikaa asiaa kommentoinut Biden myös syytti suoraan Venäjää yrityksistä vaikuttaa ja levittää väärää tietoa Yhdysvalloissa ensi vuonna pidettävistä kongressin välivaaleista.

Venäjän lisäksi Yhdysvallat on aiemmin syyttänyt myös Kiinaa tietoverkkoiskuista.

Bidenin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin tietää hyvin, että Venäjän asema perustuu käytännössä vain ydinaseisiin.

"Hän tietää olevansa todellisissa vaikeuksissa, mikä tekee hänestä minun silmissäni entistä vaarallisemman", Biden sanaili.

Yhdysvaltain ja Venäjän edustajien on määrä aloittaa tänään Genevessä neuvottelut "strategisen vakauden" lisäämisestä. Yhteydenpidosta sovittiin Putinin ja Bidenin huippukokouksessa kesäkuussa.

Venäjän delegaatiota tapaamisessa johtava varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi eilen keskustelujen osoittavan, kuinka vakavissaan Yhdysvallat on pyrkimyksessään aitoon vuoropuheluun Venäjän kanssa.

"En nostaisi odotuksia korkealle", Rjabkov totesi venäläisten uutistoimistojen mukaan.

Yhdysvaltain valtuuskuntaa Sveitsin neuvotteluissa johtaa apulaisulkoministeri Wendy Sherman.

Lue lisää

Energiateollisuus: Suurvalloista Kiina ja USA ovat tehneet merkittäviä ilmastolupauksia – Venäjä, Brasilia ja Intia loistavat poissaolollaan

Niinistöltä tarpeellinen avaus

Eduskuntaan on kohdistunut syksyllä kyberhyökkäys – puhemies Vehviläinen: "Vakava hyökkäys demokratiaamme ja suomalaista yhteiskuntaa kohtaan"

Helsingissä otettiin pieniä edistysaskelia