Ulkomaat

Suezin kanavan keväällä tukkinut konttialus Ever Given saapuu vihdoin tänään perille Rotterdamiin

Ever Givenin odotetaan pysyvän Rotterdamissa elokuun alkuun asti konttien purkamisen ja lastauksen ajan.
Ever Givenin odotetaan pysyvän Rotterdamissa elokuun alkuun asti konttien purkamisen ja lastauksen ajan. LEHTIKUVA/AFP

Suezin kanavan keväällä liki viikoksi tukkinut konttialus Ever Given on saapumassa viimein tänään määränpäähänsä, Hollannin Rotterdamin satamaan.

Vaikka kanavaan juuttunut konttialus saatiin irti, se oli tuon jälkeen pitkään ankkuroituna Suezilla, koska tuomioistuin kielsi alusta lähtemästä Egyptistä.

Suezin kanavaoperaattori on vaatinut oikeusteitse korvauksia muun muassa menetetyistä läpikulkupalkkioista, kanavalle ruoppauksesta ja pelastustöistä aiheutuneista vahingoista sekä työntekijä- ja tarvikekuluista.

Ever Givenin odotetaan pysyvän Rotterdamissa elokuun alkuun asti konttien purkamisen ja lastauksen ajan. Kun lastaus on valmis, 400-metrinen alus jatkaa matkaa Britannian Felixstoween.

Japanilaisen Shoei Kisen Kaishan omistama, Panaman lipun alla purjehtiva laiva jäi kiinni Suezin kanavaan 23. maaliskuuta. Kanavan tukkeutuminen aiheutti massiiviset, maailmanlaajuiset tappiot rahtiliikenteeseen.

Lue lisää

Suezin kanavan maaliskuussa tukkinut konttialus Ever Given nosti ankkurinsa

Yhdysvalloissa koronaviruksen seurauksena on kuollut enemmän ihmisiä kuin sata vuotta sitten riehuneessa pandemiassa

Viikkoja käytössä ollut koronapassi ei ole johtanut suureen asiakaskatoon Strasbourgin ravintoloissa

Hiekan liikakäyttö turmelee ympäristöä Itä-Aasiassa – Kiinassa on valtava kysyntä hiekasta, josta valmistetaan betonia ja asfalttia