Ulkomaat

Kiinan tulvissa kuollut jo yli 300, aineelliset vahingot noin 6,9 miljardia euroa

Tulvista raportoineet ulkomaalaiset toimittajat ja kuvaajat ovat joutuneet häirinnän kohteiksi.
Tulva-alueelle satoi heinäkuun puolella muutamassa päivässä vettä yhtä paljon kuin normaalisti koko vuoden aikana. LEHTIKUVA/AFP

Kiinan keskiosissa rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa on kuollut jo yli 300 ihmistä, kertovat paikalliset viranomaiset. Lisäksi kymmeniä on yhä kateissa.

Pahiten vedenpaisumuksesta on kärsinyt Henanin maakunnan pääkaupunki Zhengzhou. Siellä etsinnöissä on löydetty kymmeniä uusia ruumiita muun muassa maanalaisista parkkihalleista ja tunneleista.

Lähes 9 000 kotia on vahingoittunut tulvissa ja taloudellisiksi vahingoiksi on arvioitu ainakin 53 miljardia juania (vajaat 6,9 miljardia euroa).

Tulva-alueelle satoi heinäkuun puolella muutamassa päivässä vettä yhtä paljon kuin normaalisti koko vuoden aikana. Kielteiset uutiset onnettomuudesta ovat kiristäneet tunnelmia, ja tulvista raportoineita ulkomaalaisia toimittajia sekä kuvaajia on häiritty.

Kiinan ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian arvosteli viime viikolla voimakkaasti erityisesti Britannian yleisradioyhtiötä BBC:tä kutsuen sitä "valeuutisten yleisradioyhtiöksi".

Lue lisää

Hiekan liikakäyttö turmelee ympäristöä Itä-Aasiassa – Kiinassa on valtava kysyntä hiekasta, josta valmistetaan betonia ja asfalttia

Suomalaisia pakasteita viedään nyt Kiinan markkinoille K-ryhmän ja MTK:n yhteistyöllä – Alibaban verkkokaupassa ei ole aikaisemmin myyty pakastetuotteita

Sudanissa yli 80 ihmistä kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa

WTC-terrori-iskujen vuosipäivä: "Sodat eivät ole ratkaisseet terrorismin ongelmaa"