Ulkomaat

Kalifornian rannikolla mereen on vuotanut liki puoli miljoonaa litraa öljyä – rantaan ajautunut kuolleita lintuja ja kaloja

Viranomaisten mukaan vuotoa ei ole vielä saatu kokonaan tukittua, vaikka osittaisia paikkauksia on tehty.
200 000 asukkaan Huntington Beachin kaupungin rannikolle on rantautunut suuria määriä kuolleita lintuja ja kaloja. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa Kalifornian rannikolla tapahtunut öljyvuoto on aiheuttanut merkittäviä ympäristövaurioita, kertoo muun muassa uutiskanava CNN. Sunnuntaina aamulla paikallista aikaa havaitussa vuodossa mereen on päätynyt arviolta liki puoli miljoonaa litraa öljyä.

200 000 asukkaan Huntington Beachin kaupungin rannikolle on rantautunut suuria määriä kuolleita lintuja ja kaloja. Kaupunki sijaitsee noin 50 kilometriä Los Angelesista etelään.

Viranomaisten mukaan vuotoa ei ole vielä saatu kokonaan tukittua, vaikka osittaisia paikkauksia on tehty.

Vuodon syystä ei ole vielä varmuutta. CNN:n mukaan vuoto on tiettävästi lähtöisin Amplify Energy -yhtiön putkesta. Yhtiö kertoi tekevänsä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

"Olemme sitoutuneet olemaan täällä kunnes tilanne on saatu päätökseen", yhtiön toimitusjohtaja Martyn Willsher kertoi lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Vuodon on kerrottu tapahtuneen runsaan seitsemän kilometrin etäisyydellä rannikosta.

Lue lisää

Lähes 200 000 hehtaaria maastoa Kaliforniassa tuhonnut Dixie on vain yksi alueella raivoavasta 11 maastapalosta – "Naapurustoni on hävinnyt, ja minulla ei ollut vakuutusta"

Suomi tuo öljynsä Venäjältä, jossa tuotanto aiheuttaa valtavia ympäristöongelmia – öljyä vuotaa vanhoista putkista ja kaasua palaa harakoille

Kaliforniassa yli 200 jumiin jäänyttä retkeilijää pelastettiin metsäpalojen tieltä

Glyfosaattikiistassa yhä erikoisempia piirteitä – Bayer vie jutun korkeimpaan oikeuteen Kaliforniassa