Ulkomaat

Laskuvarjohyppääjiä kuljettanut kone syöksyi maahan Venäjän Tatarstanissa, ainakin 15 kuoli

Seitsemän koneessa ollutta ihmistä on ministeriön mukaan selviytynyt turmasta hengissä.
LEHTIKUVA / AFP / HANDOUT: VENÄJÄN HÄTÄTILAMINISTERIÖ
Lentokoneen hylky lähellä Menzelinskin kaupunkia Tatarstanissa.

Ainakin viisitoista ihmistä on kuollut Venäjän Tatarstanissa sattuneessa lentoturmassa, kertoo Venäjän hätätilaministeriö. Asiasta kertoivat myös uutistoimistot Tass ja Interfax.

Seitsemän koneessa ollutta ihmistä on ministeriön mukaan selviytynyt turmasta hengissä. Yksi eloonjääneistä on vakavasti loukkaantunut.

Hätätilaministeriö puhui Telegram-kanavallaan ensin kuudestatoista kuolonuhrista, mutta korjasi myöhemmin uhrilukua alaspäin.

Komsomolskaja Pravda -lehden mukaan kone kuului paikalliselle maanpuolustushenkiselle ilmailukerholle. Lennolla oli lehden mukaan 21 laskuvarjohyppääjää ja kaksi miehistön jäsentä.

Kevyt kaksimoottorinen L 410 Turbolet -kone syöksyi maahan tuntemattomasta syystä lähellä Menzelinskin kaupunkia. Samalle konetyypille on tänä vuonna sattunut kaksi ihmishenkiä vaatinutta onnettomuutta Venäjällä.

Lue lisää

Venäjällä ensi kertaa yli tuhat koronakuolemaa vuorokaudessa

Venäjällä kiistellään "laittomista metsistä", joiden alue on suurempi kuin Suomen – ne voivat Denis Dobryninin mukaan avata venäläisille tien yksityiseen ja kestävämpään metsänomistukseen

Länsimaat penäävät Venäjältä vastauksia Navalnyin myrkytykseen liittyen

Venäjällä aloitettu uusi Navalnyiin kohdistuva tutkinta