Ulkomaat

Venäjällä ensi kertaa yli tuhat koronakuolemaa vuorokaudessa

Iso osa väestöstä epäilee koronarokotteita.
Ambulansseja Moskovassa koronapotilaille tarkoitetussa Kommunarkan sairaalassa. LEHTIKUVA/AFP

Venäjällä koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä on noussut yli tuhanteen vuorokaudessa ensi kertaa pandemian aikana. Maan hallitus ilmoitti synkän rajan ylittymisestä lauantaina.

Virallisten lukujen mukaan koronaviruskuolemia rekisteröitiin lauantaina 1  002 ja tartuntoja yli 33  000. Kumpikin luku nousi uuteen ennätykseen kolmatta päivää peräkkäin.

Venäjällä koronavirusta vastaan on rokotettu täysin vain 31 prosenttia kansalaisista, eikä tiukkoja rajoitustoimia epidemian hillitsemiseksi ole käytössä.

Virallisten tietojen mukaan Venäjällä on kuollut koronaan liittyvistä syistä runsaat 220  000 ihmistä, mutta tilastovirasto Rosstatin mukaan 400  000 uhrin raja ylittyi jo elokuun lopulla.

Viranomaiset ovat syyttäneet venäläisiä kasvavasta epidemiasta. Iso osa väestöstä epäilee koronarokotteita. Riippumattomat mielipidemittaukset osoittavat, että yli puolet venäläisistä ei aio ottaa koronarokotetta.

Lue lisää

THL: Suomessa on perjantain jälkeen todettu 3  338 uutta koronavirustartuntaa

Olli Rehn: Suomi on realistisen vihreyden edelläkävijä ja kiertotalouden huippumaa

Belgiassa todettu Euroopan ensimmäinen uuden koronavariantin tartunta – THL suosittelee välttämään matkustamista eteläisen Afrikan maihin

THL: Suomessa on tänään raportoitu 1 406 uutta koronavirustartuntaa