Ulkomaat

Ainakin viisi kuollut ja yli 40 loukkaantunut autoilijan ajettua väkijoukkoon kesken jouluparaatin Yhdysvaltain Wisconsinissa

Jo aiemmin kerrottiin, että yksi ihminen on otettu kiinni ja tämän osuutta tapahtuneeseen selvitetään.
Tapaus sattui Wisconsinin osavaltiossa Suomen aikaa alkuyöstä. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltiossa ainakin viisi ihmistä on kuollut autoilijan ajettua katumaasturilla väkijoukkoon kesken jouluparaatin, kertovat viranomaiset Waukeshan kaupungin Twitter-tilillä. Lisäksi yli 40 ihmisen tiedetään loukkaantuneen.

Kaupunki kertoo lukujen mahdollisesti vielä muuttuvan, sillä monet ihmiset ovat menneet alueen sairaaloihin itse. Sairaalahoidossa on myös lapsia.

Jo aiemmin kerrottiin, että yksi ihminen on otettu kiinni ja tämän osuutta tapahtuneeseen selvitetään.

Tapaus sattui Milwaukeen Waukeshassa Suomen aikaa alkuyöstä.

Paikallinen poliisipäällikkö Dan Thompson kertoo väkijoukkoon ajaneen ajoneuvon olleen punainen katumaasturi.

Poliisi kertoi aiemmin, että viranomaiset ovat löytäneet epäillyn ajoneuvon ja yhden ihmisen osallisuutta tapahtuneeseen selvitetään. Sittemmin poliisi on kertonut, että hänet on otettu kiinni.

Viranomaisten mukaan poliisi oli ampunut tilanteen keskellä autoa yrittääkseen saada sen pysähtymään. Thompsonin mukaan sivulliset eivät haavoittuneet ampumisen vuoksi.

Koulut eivät avaa Waukeshassa oviaan maanantaina ja poliisipäällikön mukaan tiet pysyvät suljettuina ainakin vuorokauden ajan.

Osavaltion rahastonhoitajaksi ehdolla oleva Angelito Tenorio kertoi paikalliselle lehdelle Milwaukee Journal Sentinelille olleensa paikalla, kun auto ajoi väkijoukkoon. Tenorion mukaan hän näki kuinka kuljettaja laittoi tallan pohjaan ja ajoi täyttä vauhtia paraatireitille.

"Sitten kuulimme kovan pamauksen ja niiden ihmisten korvia särkeviä huutoja ja kirkaisuja, joihin ajoneuvo oli osunut", hän kertoi.

Hän kertoi nähneensä ihmisten juoksevan pakoon tai pysähtyvän itkemään. Maassa oli ihmisiä, jotka näyttivät jääneen auton alle.

"Kaikki tapahtui vain niin äkkiä", hän lisäsi.

Lehden mukaan kaupungin julkaisemassa videokuvassa auton voi nähdä kaahaavan paraatin keskelle koulun marssiorkesterin jälkeen.

CNN:lle tapahtumia kommentoinut silminnäkijä kertoo puolestaan nähneensä, kuinka auto ajoi orkesteria päin. Silminnäkijä oli seurannut paraatia parvekkeeltaan.

Waukeshan pormestari Shawn Reilly kuvaili Milwaukee Journal Sentinelin mukaan tapausta lehdistötilaisuudessa traagiseksi.

Wisconsinin kuvernööri Tony Evers kuvaili tekoa järjettömäksi ja kertoi rukoilevansa vaimonsa kanssa Waukeshan puolesta.

"Olemme yhteydessä paikallisiin yhteistyökumppaneihin odottaessamme lisää tietoa", hän lisäsi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on myös saanut selonteon tapauksesta. Asiasta kertoo Valkoisen talon virkamies, joka kertoo hallinnon seuraavan tarkasti tilannetta Waukeshassa.

Hän kertoo hallinnon olleen myös yhteydessä sekä osavaltion viranomaisiin että paikallisviranomaisiin tarjotakseen tukea ja avustusta, jos niille on tarvetta.

Tapausta tutkivat ensisijassa paikalliset lainvalvontaviranomaiset, mutta liittovaltion poliisi FBI on kertonut tarjoavansa apua.

Lue lisää

Kalifornian maastopaloissa kuoli tänäkin vuonna tuhansia mammuttipetäjiä

Kamala Harris nousee Yhdysvaltain presidentiksi, mutta vain hetkeksi – Harris johtaa maata Bidenin paksusuolen tähystyksen ajan

Biden myöntää Yhdysvaltain kuluttajahintojen olevan liian korkealla ja lupaa puuttua inflaatioon – "Kaikki bensiinigallonasta leipään maksaa enemmän"

Komponenttipula laajenee - viljelijät tuskailevat varaosapulaa USAssa