LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ulkomaat

Guardian: Britannian pääministeri Boris Johnson näyttää rikkoneen koronarajoituksia kekkereissä

Johnson näyttää rikkoneen maassaan olleita tiukkoja koronarajoituksia keväällä 2020.
Pääministeri Boris Johnson näyttää rikkoneen Britannian tiukkoja koronarajoituksia keväällä 2020. Kuva on viime viikolta. LEHTIKUVA / AFP

Britannian pääministerin Boris Johnsonin horjuva asema on saanut jälleen uuden iskun. Johnson näyttää rikkoneen maassaan olleita tiukkoja koronarajoituksia keväällä 2020.

Guardian-lehti julkaisi valokuvan, jossa nähdään Johnson viettämässä viini- ja juustokekkereitä ilman turvavälejä pääministerin virka-asunnon Downing Street 10:n pihalla. Tukalaksi tilanteen tekee sekin, että pääministerin esikunta ehti jo ilmoittaa, että 15. toukokuuta paikalla pidettiin työtapaaminen.

Kuvassa nähdään ilman turvavälejä ryhmissä kaikkiaan 19 ihmistä Downing Streetin terassilla ja nurmikolla. Mukana ovat Johnson sekä tämän puoliso Carrie Johnson.

Tuolloin tapaamisoikeus kotitalouksien välillä oli rajoitettu Britanniassa kahteen ihmiseen, jotka saivat tavata vain ulkona vähintään kahden metrin turvavälillä.

Työväenpuolueen varapuheenjohtaja Angela Rayner kuvaili nyt julki tullutta kuvaa "läimäisyksi britannialaisten kasvoille".

Lue lisää

Tänään raportoitu lähes 8 400 uutta koronatartuntaa – kahden viime viikon aikana lähes 47 000 tartuntaa aiempaa enemmän

"Jännitystekijä on, miten he pääsevät rajojen yli" – ukrainalaiset kausityöntekijät ovat saapumassa kiristyneestä poliittisesta tilanteesta ja koronasta huolimatta

THL: Raskaus altistaa vakavalle koronavirusinfektiolle – "ennenaikaisen synnytyksen todennäköisyys kasvaa"

Marin: Nykyisiä koronarajoituksia jatketaan helmikuun puoliväliin – poikkeuksena lasten ja nuorten ryhmäharrastukset