LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ulkomaat

Venäjä järjestää suuren sotaharjoituksen Krimillä – joukot harjoittelevat muun muassa kohteisiin iskemistä eri etäisyyksillä

Puolustusministeriön mukaan harjoituksessa on mukana muun muassa ilmahyökkäys- ja tykistöyksikköjä.
Sateellikuvan kerrotaan näyttävän Venäjän armeijan tukikohtaa miehitetyllä Krimin alueella. Lehtikuva/AFP

Venäjä järjestää suuren sotaharjoituksen miehitetyllä Krimillä ja eteläisen Krasnodarin alueella, kertoo maan puolustusministeriö. Asiasta uutisoivat ainakin uutistoimisto Tass ja sanomalehti Moscow Times.

Kaksi päivää kestävät harjoitukset alkavat tänään Opukin sotilasharjoitusalueella Krimillä.

Puolustusministeriön mukaan harjoituksessa on mukana muun muassa ilmahyökkäys- ja tykistöyksikköjä.

Joukot harjoittelevat muun muassa kohteisiin iskemistä eri etäisyyksillä, ministeriö kertoo. Sotilaat harjoittelevat myös miinojen raivausta sekä ilma- ja droonihyökkäyksiltä suojautumista.

Lisäksi on määrä harjoitella ilmahyökkäysoperaatioita, joissa käytetään helikoptereita ja laskuvarjojääkäreitä vallatun alueen eristämiseksi ja pääjoukkojen nopean etenemisen varmistamiseksi.

Perjantaina harjoitukset jatkuvat Novorossijskin kaupungin lähellä eteläisen Krasnodarin alueella. Harjoituksiin osallistuu puolustusministeriön mukaan yhteensä 1  200 laskuvarjojääkäriä.

Venäjä on viime aikoina keskittänyt sotilasjoukkojaan lähelle Ukrainan rajoja, minkä on pelätty enteilevän Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Lue lisää

EU vastustaa Venäjän asettamia puutavaran vientirajoituksia

Hidas demokratia on vaikeaa nopean diktatuurin naapurissa

Yhdysvallat pelkää Venäjän aikovan viedä ydinaseita Valko-Venäjälle – ilmoitus sotaharjoituksista lisännyt pelkoa hyökkäyksestä Ukrainaan

Kääriäinen: Suomi ja Ruotsi ovat tärkeimmät kumppanit, mutta Ruotsi toistelee pysyvänsä liittoutumattomana – Venäjän joukot Ukrainan rajoilla kertovat karuista tosiasioista