Ulkomaat

Japanin kaatosateissa kuollut ainakin 141 ihmistä – ainakin 10 yhä kateissa

Kokonaisia kyliä jäi maanvyöryjen alle, eikä niiden riski ole edelleenkään ohi.
Torstaista asti jatkuneet ennätysmäiset sateet ovat koetelleet erityisesti Japanin keski- ja länsiosia. LEHTIKUVA/AFP

Japanissa kaatosateiden aiheuttamien tulvien ja maanvyöryjen kuolonuhriluku on maan hallituksen mukaan noussut 141:een. Lisäksi ainakin kymmenen on yhä kateissa, ja heidän löytymisensä elossa käy kaiken aikaa epätodennäköisemmäksi.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kateissa on yhä useita kymmeniä ihmisiä.

Lisää uhreja löytyi, kun sateet maanantaina hellittivät ja pelastustyöntekijät pääsivät etenemään aiemmin saavuttamattomissa olleille alueille.

Vaikka sade on lakannut, maanvyöryjen vaara ei ole väistynyt. Lisäksi huolta aiheuttaa lämpötilojen nousu, joka voi koetella kovasti hätämajoituksissa tai vahingoittuneissa taloissa majailevia selviytyjiä.

Pääministeri Shinzo Abe on perunut suunnitellun ulkomaanmatkansa, ja hänen odotetaan vierailevan loppuviikosta sen sijaan katastrofialueella.

Torstaina alkaneet ennätysmäiset sateet ovat koetelleet erityisesti Japanin keski- ja länsiosia. Kokonaisia kyliä jäi tulvaveden alle, ja maanvyöryt murskasivat taloja ja tuhosivat teitä.

Pelastustöihin on hälytetty yli 70  000 pelastustyöntekijää, poliisia ja sotilasta. Käytössä on myös 700 helikopteria.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Japani haluaa johtaa maailman merien muovijätteen vähentämistä

Paikalliset rankkasateet seisauttivat kylvöt osassa Keski-Suomessa – "Olisihan se parempi, jos olisi ensin jyvät maassa ja sitten vasta sataisi. Nyt ei käynyt niin"

Historiallinen päivä Japanissa: Parlamentti hyväksyi erikoislain, joka mahdollistaa tämän päivän poikkeuksellisen vallanvaihdon