Ulkomaat

Poliisilähteet: Strasbourgin ampumisesta epäilty mies on ammuttu

Epäilty ammuttiin Strasbourgissa Neudorfin kaupunginosassa,
Ampumisessa kuoli kolme ihmistä ja lisäksi yksi on aivokuollut. Haavoittuneita on 12. LEHTIKUVA/AFP

Poliisi on ampunut Strasbourgin iskusta epäillyn 29-vuotiaan Cherif Chekattin, kertovat poliisilähteet useiden medioiden mukaan.

Epäilty ammuttiin Strasbourgissa Neudorfin kaupunginosassa, jossa Chekatt nähtiin viimeksi. Neudorfissa oli aiemmin torstaina suuri poliisioperaatio.

Neudorf sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Strasbourgin keskustasta, jossa Chekattin epäillään avanneen tulen joulumarkkinoiden lähellä tiistaina. Ampumisessa kuoli kolme ihmistä ja lisäksi yksi haavoittuneista on julistettu aivokuolleeksi. Loukkaantuneita on 12.

Chekattin etsintöihin osallistui yli 700 poliisia ja sotilasta.

Strasbourgissa syntyneellä Chekattilla oli yhteensä 27 aiempaa rikostuomiota, Ranskan lisäksi myös Saksasta ja Sveitsistä. Tuomiot on annettu pääosin ryöstöistä ja väkivaltaisuudesta.

Chekattin ollessa vankilassa vuonna 2015 Ranskan turvallisuusviranomaiset epäilivät hänen radikalisoituneen. Keskiviikkona hänen äitinsä, isänsä ja kaksi veljeään otettiin kiinni kuulusteluja varten. Lisäksi torstaina otettiin kiinni kuulusteluja varten viides henkilö.

Ranskan terrorismihälytys on nostettu korkeimmalle tasolle ja hallitus vetoaakin viime viikkoina hallitusta vastustaviin protesteihin osallistuneisiin, jotta he jättäisivät mielenosoitukset tulevana viikonloppuna väliin.

Hallituksen edustaja Benjamin Griveaux muistutti maan turvallisuusviranomaisten olevan raskaan työtaakan alla niin mielenosoitusten kuin Strasbourgin ampumisenkin vuoksi. Hän vetosi mielenosoittajiin, jotta he suhtautuisivat tilanteeseen kohtuudella.

"Olisi parempi, jos kaikki vain voisivat jatkaa omaa arkeaan rauhassa lauantaina ennen loppuvuoden juhlakautta sen sijaan, että he osoittaisivat mieltään ja siten pistäisivät turvallisuusviranomaiset jälleen töihin", Griveaux sanoi CNews-televisiokanavalle.

Lue lisää

Suomen maaseutuun on herätty Kalifornian Piilaaksoa myöten - tähän harvinaiseen saumaan on tartuttava lopettamalla vähättely ja kurjistaminen

Mauritius julisti hätätilan uhkaavan ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen, Ranska lähettää apua

Kaikkeen tottuu – kasvomaskistakin tulee rutiinia parissa päivässä

"Suomalaisen viljelijän suurin ystävä on ranskalainen poliittinen johtaja"