Ulkomaat

Kanadassa tehtiin epätavallinen takavarikko: karhuja, seeproja, kenguruita...

Eläintarhan omistajaa syytetään eläinsuojelurikoksesta.
Jukka Pasonen
Kanadalaisesta eläintarhasta otettiin viranomaisten haltuun muun muassa karhuja.

Kanadassa viranomaiset pidättivät tiistaina eläintarhan omistajan ja ottivat haltuunsa yli sata tarhassa majaillutta eläintä. Joukossa oli leijonia, seeproja, kenguruita ja karhuja.

Saint-Edouard-de-Maskinongessa sijaitsevan eläintarhan omistajaa syytetään eläinsuojelurikoksista. Tuomio voi olla korkeintaan viisi vuotta vankeutta ja elinikäinen eläintenpitokielto.

Paikallinen eläinsuojelujärjestö SPCA ja joukko eläinlääkäreitä selvitti tiistaina eläinten kuntoa. Eläimet on määrä siirtää suojelualueille ja erityishoitolaitoksiin Pohjois-Amerikassa. Pelastusoperaatio kestänee useita viikkoja.

SPCA alkoi selvittää eläintarhan oloja saatuaan kävijältä vinkin eläinten huonosta kohtelusta viime elokuussa. Alun perin järjestö pelasti kaksi erittäin huonokuntoista alpakkaa ja löysi muun muassa kahden tiikerin jäännökset eläintarhan alueelta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eurooppalaiset eläintarhat alkavat palauttaa uhanalaisia amurinleopardeja luontoon

Suomalaisista eläintarhoista karkailee eläimiä silloin tälloin, petojen paot harvinaisia: "Aina nukutuslääkkeen toimimisesta ei ole varmuutta"

Saksalaismedia: Eläintarhasta karanneet eläimet on saatu kiinni – leijonat, tiikerit ja jaguaari palasivat, karhu ammuttiin