Ulkomaat

Ovensuukysely povaa Hollannin työväenpuolueelle yllätysvoittoa eurovaaleissa – tänään äänestetään Irlannissa ja Tshekissä

Irlannissa äänestys on yksipäiväinen, Tshekissä äänestetään tänään ja huomenna.
Hollannin työväenpuolueen PvdA:n johtaja Lodewijk Asscher juhli puoluetoveriensa kanssa ennakoitua vaalivoittoa torstaina Haagissa. LEHTIKUVA/AFP

Hollannissa ovensuukysely povaa työväenpuolueelle yllätysvoittoa eurovaaleissa. Kyselyn mukaan Euroopan komission varapuheenjohtajan Frans Timmermansin puolue olisi saamassa EU-parlamenttiin eniten paikkoja.

Hollannin yleisradioyhtiö NOS:n kyselyn perusteella maan 26 meppipaikasta työväenpuolueelle on menossa viisi, kun pääministeri Mark Rutten liberaalipuolue saisi neljä paikkaa ja oikeistopopulistinen FvD-puolue kolme paikkaa.

Kannatuskyselyt povasivat vaalien alla Rutten puolueen ja populistien kisaavan kärkipuolueen paikasta. Rutte otti FvD-puoluetta johtavan Thierry Baudet'n kanssa vaalipäivän alla tulisesti yhteen muun muassa maahanmuuttopolitiikasta.

Hollanti ja Britannia olivat ensimmäiset maat, joissa äänestettiin eurovaaleissa. Tuloksia on luvassa vasta sunnuntaina, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää. Myös Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina.

Tänään vaalit jatkuvat Irlannissa ja Tshekissä. Irlannissa äänestys on yksipäiväinen, Tshekissä äänestetään tänään ja huomenna.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Olin vähän reissussa tuossa" – perussuomalaisten Hakkarainen ja RKP:n Schauman eivät tehneet vaalirahoitusilmoituksiaan ajoissa

MT-kysely: Joka kolmas viljelijä uskoo hallituksen pystyvän myönteisiin muutoksiin maataloudessa

Brysselin viikkokatsaus