LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ulkomaat

Venäjällä oikosulku ydinvoimalassa, kolme reaktoria otettiin irti verkosta

Vika sattui Kalininin ydinvoimalassa noin 350 kilometriä Moskovasta luoteeseen.
Andrey Smirnov
Rosenergoatomin mukaan säteilytaso ydinvoimalassa ja sen lähistöllä on pysynyt muuttumattomana ja linjassa luonnon taustasäteilyn kanssa.

Venäjällä sijaitseva ydinvoimala on joutunut tänään ottamaan kolme neljästä reaktoristaan irti verkosta oikosulun vuoksi, kertoo ydinvoimayhtiö Rosatomin tytäryhtiö Rosenergoatom. Yhtiön mukaan säteilytasot ovat pysyneet normaaleina.

Kalininin ydinvoimala sijaitsee Tverin alueella, noin 350 kilometriä Moskovasta luoteeseen.

Verkosta irrotettiin ydinvoimalan ensimmäinen, toinen ja neljäs reaktori. Reaktorit on otettu käyttöön vuosina 1984–2011.

Rosenergoatomin mukaan säteilytaso ydinvoimalassa ja sen lähistöllä on pysynyt muuttumattomana ja linjassa luonnon taustasäteilyn kanssa.

Viime perjantaina uutistoimisto Tass kertoi, että Länsi-Siperiassa Belojarskin ydinvoimalan nelosreaktori oli irti verkosta. Tapauksen aiheutti automaattinen turvajärjestelmä. Voimalayrityksen mukaan tapauksesta ei koitunut vaaraa vaan tapahtuma oli niin vähäinen, että kansainvälisellä ydinlaitostapahtumien ja -onnettomuuksien asteikolla mitattuna se jäi varsinaisen asteikon ulkopuolelle.

Reaktori otettiin uudelleen käyttöön tiistaina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olkiluoto 3 myöhässä taas – uusi aikataulu toimitetaan TVO:lle joulukuussa

Isojen ydinvoimaloiden aika on ohi – pienydinvoimaakaan ei vielä ole saatavilla

Ydinvoimayhtiön ex-johtajat vapautuivat syytteistä Fukushima-oikeudenkäynnissä – miehiä syytettiin laiminlyönneistä, jotka johtivat yli 40 ihmisen kuolemaan