Ulkomaat

Ammuskelu ruokafestivaaleilla Kaliforniassa – NBC ja NYT: Ainakin kolme ihmistä kuoli

Silminnäkijän mukaan noin 30-vuotias mies ampui sattumanvaraisesti ympäriinsä.
Ihmiset juoksivat pakoon ampumisen alettua ruokafestivaaleilla Gilroyssa. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvalloissa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja yli kymmenen haavoittunut ampumisessa ruokafestivaalilla Gilroyn kaupungissa Kaliforniassa, uutisoivat NBC News ja New York Times. Viestimet saivat tiedon kuolonuhreista Gilroyn kaupunginhallituksen jäseneltä.

NBC Bay Arean toimittaja kertoo Twitterissä, että poliisi etsii ampujaa yhä. San Francisco Chronicle -lehden mukaan ensimmäinen hälytys ampumisesta tehtiin illalla puoli kuudelta paikallista aikaa.

Gilroyn kaupungissa on järjestetty viikonloppuna Garlic Festival, joka on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ruokafestivaaleista. Meneillään oli festivaalin viimeinen päivä. Gilroy sijaitsee noin 50 kilometriä San Josesta kaakkoon.

"Gilroyn poliisin ja koko yhteisön ajatukset ovat tänään Garlic Festivalin ampumisen uhrien luona", paikallinen poliisi tviittasi.

NBC Bay Arean haastattelema silminnäkijä Julissa Contreras kertoo, että hän näki noin kolmekymppisen miehen ampuvan aseella, joka tulitti 3–4 laukausta sekunnissa. Silminnäkijän mukaan mies ampui sattumanvaraisesti ympäriinsä.

"Hän oli selvästi valmistautunut siihen, mitä teki", Contreras sanoi.

CNN:n haastattelema silminnäkijä luuli aluksi, että festivaalilla alkoi ilotulitus.

"Ihmiset alkoivat huutaa ja juosta, ja tein vaistomaisesti samoin. Se oli täyttä kaaosta", Lex De La Herran kertoi.

Mercury News -lehti raportoi ampumisen alkaneen, kun festivaali oli hiljentymässä. Festivaalin työntekijä Shawn Viaggi kertoi heittäytyneensä maahan kuultuaan kovia pamauksia.

"Huusin, että se on oikea ase, lähdetään pois täältä, minkä jälkeen piilouduimme lavan alle", Viaggi kertoi.

13-vuotias Evenny Reys sanoi lehdelle olleensa juuri lähdössä, kun hän näki maassa miehen, joka oli kietonut huivin ampumahaavan ympärille. Maassa makasi itkeviä ihmisiä.

"Maassa oli myös pieni haavoittunut lapsi. Ihmiset heittelivät pöytiä ja tekivät aitoihin reikiä päästäkseen pois", Reys sanoi.

Lue lisää