Ulkomaat

Erikoinen salakuljetustapaus Australiassa: Sikafarmarit yrittivät kuljettaa maahan tanskalaisten sikojen siemennestettä shampoopulloissa – vankeustuomio napsahti

Toinen salakuljettajista tuomittiin kolmeksi ja toinen kahdeksi vuodeksi vankilaan.
Sanne Katainen
Siemennestettä salakuljetettiin oikeuden antaman tuomion mukaan Tanskasta Australiaan useita kertoja vuoden 2009 toukokuun ja vuoden 2017 maaliskuun välillä. Kuvituskuva.

Kaksi australialaista sikafarmaria ovat saaneet Australiassa vankeustuomiot sen jälkeen, kun he yrittivät salakuljettaa maahan tanskalaisen sian siemennestettä. Farmarit käyttivät salakuljetusyrityksessään apuna shampoopulloja.

Toinen salakuljettajista sai kolmen vuoden vankeustuomio. Toinen heistä sen sijaan joutuu lukemaan tiilenpäitä kahdeksi vuodeksi. Tuomionsa he saivat muun muassa bioturvallisuuslakien rikkomisesta.

Siemennestettä salakuljetettiin oikeuden antaman tuomion mukaan Tanskasta Australiaan useita kertoja vuoden 2009 toukokuun ja vuoden 2017 maaliskuun välillä.

Tapauksesta ovat kirjoittaneet ainakin brittilehti The Guardian sekä paikallinen yleisradioyhtiö ABC.

Australian maatalousministeri Bridget McKenzie toteaa Guardianin jutussa, että tapaus osoittaa järkyttävää piittaamattomuutta Australian sikatuottajia ja sianlihan laatua suojelevia lakeja kohtaan.

The Guardian: Farmers jailed in Australia for smuggling Danish pig semen in shampoo bottles

ABC: Illegal pig semen racket busted, with WA pig farmers jailed

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maastopalot raivoavat Australian itäosissa – pitkä kuivuus taustalla

Torakat viihtyivät mikrossa silloinkin kun se oli päällä – silti onnistuin leipomaan pullaa myös australialaisessa keittiössä

Venäjän ratkaistava ongelmansa itse