Dorian saavutti Yhdysvaltain itärannikon, Charlestonin kaupungissa alueita veden vallassa - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Dorian saavutti Yhdysvaltain itärannikon, Charlestonin kaupungissa alueita veden vallassa

Hurrikaani on vahvistunut jälleen kolmoskategoriaan viisiportaisella asteikolla.
Ho
Viranomaiset ovat kehottaneet satoja tuhansia ihmisiä Pohjois- ja Etelä-Carolinassa sekä Georgiassa hakeutumaan suojaan myrskyn tieltä.

Hirmumyrsky Dorianin mukanaan tuomat sateet ja tuulet ovat saapuneet Yhdysvaltain itärannikolle.

Ainakin osia Charlestonin kaupungista Etelä-Carolinassa on joutunut veden valtaan. Amerikkalaismedian välittämissä kuvissa näkyy ihmisiä, jotka liikkuvat kaduilla veneillä.

Alueelle on luvattu kaatosateita sekä Pohjois- että Etelä-Carolinan osavaltioiden rannikkoa on varoitettu myös hengenvaarallisesta tulvavuoksesta, joka saattaa nousta yli kahteen metriin. Sähköt ovat katkenneet yli 80  000 taloudesta Etelä-Carolinassa ja myrskyevakkoja varten on varattu yli 20 tilapäissuojaa.

Viranomaiset ovat kehottaneet satoja tuhansia ihmisiä Pohjois- ja Etelä-Carolinassa sekä Georgiassa hakeutumaan suojaan myrskyn tieltä. Dorian vahvistui aamulla tilapäisen heikentymisensä jälkeen kolmoskategoriaan viisiportaisella asteikolla.

Dorian riehui ennen Yhdysvaltojen itärannikon tuntumaan saapumistaan Bahamalla, missä se erittäin laajaa tuhoa ja tappoi ainakin 20 ihmistä.

Lue lisää

Valtava määrä ihmisiä yhä kateissa Dorian-hurrikaanin jäljiltä

Hurrikaani Dorian pyyhkii paraikaa Yhdysvaltain rannikkoa – SPR lähettää yksikön auttamaan Bahamaa

Dorian-hurrikaani runnellut Bahamalla jopa 13 000 taloa – "Pelkona on, että ruumiit ajelehtivat takaisin merelle"

Hurrikaani Dorian aiheuttanut laajaa tuhoa Bahamasaarilla