Johaug juhli laskettelurinteessä, Tour de Ski päättyi taas norjalaisjuhlaan - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Johaug juhli laskettelurinteessä, Tour de Ski päättyi taas norjalaisjuhlaan

Paras suomalainen Kerttu Niskanen oli 11.
Norjan Therese Johaug oli ylivoimaisesti nopein yhteislähtönä hiihdetyllä päätösetapilla, joka huipentui Italiassa Alpe Cermis -laskettelurinteen kipuamiseen. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Norjan Therese Johaug on voittanut maastohiihdon maailmancupin Tour de Ski -kiertueen kolmannen kerran urallaan. Johaug oli ylivoimaisesti nopein yhteislähtönä hiihdetyllä kiertueen päätösetapilla, joka huipentui Italiassa Alpe Cermis -laskettelurinteen kipuamiseen.

Johaug johti kiertuetta jo ennen päätösetappia, mutta ratkaisi kisan lopullisesti edukseen nousuosuuden alkaessa. Johaug on tunnetusti hyvä nousija, ja tänään hän todisti taas osaamisensa ylämäissä.

Ykkössija oli Johaugille tämän vuoden ensimmäinen. Vuoden 2020 aiemmissa Tour-starteissa hän ei ollut yltänyt voittoon.

"Tavoitteeni oli taistella kiertueen voitosta. Takana on seitsemän rankkaa päivää, ja olen todella iloinen, että onnistuin", Johaug sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa ja odotti lepoa.

Aiempina 13 vuotena Tour de Ski on huipentunut takaa-ajokilpailuun, mutta tänä vuonna etappi vaihtui yhteislähdöksi. Naisten kisassa yhteislähtö sujui ilman suuria kolarointeja, sillä hiihtäjien letka venyi melko pitkäksi jo tasamaaosuudella.

Suomalaisista Kerttu Niskanen oli seitsemän etapin kiertueella 11:s, Anne Kyllönen 13:s ja kiertueen ensikertalainen Vilma Nissinen 31. sijalla. Päätösetapilla Niskanen oli 12:s, Kyllönen 14:s ja Nissinen 33:s.

Palkintosijoille ylsivät Johaugin ohella kolmossijalta toiseksi noussut Venäjän Natalia Neprjajeva ja voittoa puolustanut Norjan Ingvild Flugstad Östberg, joka kiri kolmanneksi. Johaug voitti Neprjajevan yli minuutilla.

Ruotsalaisten panosta heikensi Ebba Anderssonin sairastuminen. Hän oli kiertueella kuudentena ennen tätä päivää, mutta ei päässyt ladulle.

Lue lisää: Riistaveteläinen Perttu Hyvärinen starttaa Tourin päätösetapin serpentiiniladulle – maaseudun puolestapuhuja joutuu yhteislähdössä kunnon ruuhkaan

Lue lisää

Voitelu ei pelannut – pumppu oli lujilla

Riistaveteläinen Perttu Hyvärinen starttaa Tourin päätösetapin serpentiiniladulle – maaseudun puolestapuhuja joutuu yhteislähdössä kunnon ruuhkaan

Norjalle kolmoisvoitto, Pärmäkoski taipui kuudenneksi – "Takaa ohi tulleet tytöt hiihtivät tosi kovaa. Heillä oli loikka kohdillaan"

Pärmäkoski sivakoi toiseksi Rukan kympillä – Norjan Johaug otti kiinni ja kaksikko tuli maaliin yhtä aikaa