Suomen sotilasosasto pysyy toistaiseksi Irakissa mutta varautuu myös evakuointiin - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Suomen sotilasosasto pysyy toistaiseksi Irakissa mutta varautuu myös evakuointiin

Ulkomaisten sotilaiden asema nousi esiin, kun Irakin parlamentti kehotti hallitusta karkottamaan Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaat.
Irakin parlamentti on kehottanut maan hallitusta karkottamaan Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaat maasta. Vaatimuksen taustalla on Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimanin surma.

Suomen Irakissa oleva sotilasosasto pysyy toistaiseksi asemapaikassaan mutta varautuu myös evakuointiin. Tilanteesta kertoo Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Rami Saari STT:lle.

Irakissa olevien ulkomaisten sotilaiden asema nousi esiin, kun Irakin parlamentti kehotti maan hallitusta karkottamaan Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaat maasta. Suomen osasto on osa liittouman Irakin-joukkoja.

Vaatimuksen taustalla on Yhdysvaltain Irakissa tekemä lennokki-isku, jossa sai surmansa Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani.

Irakin hallituksen olisi vielä hyväksyttävä sotilaiden karkotuspäätös. Virkaa tekevä pääministeri Adel Abdel Mahdi on aikaisemmin kertonut kannattavansa ulkomaalaisten joukkojen lähtemistä.

Koulutustehtävissä olevien Suomen sotilaiden pääjoukon tukikohta Irakissa sijaitsee Pohjois-Irakin kurdialueen Erbilissä. Suomalaisia on osastossa kaikkiaan 78. Heistä kaksi kolmasosaa reserviläisiä.

Lue lisää

Kanerva: Suomen rauhanturvaamishistorian vaarallisin tilanne koettiin Irakissa

Puolustusvaliokunta käsittelee Suomen osallistumista Irakin operaatioon

Trump ei uhannut Irania uusilla kostotoimilla sen tekemän ohjusiskun jälkeen

Irak: Iranin iskuissa ei irakilaisia uhreja – Iran ampui ohjuksia ainakin kahteen tukikohtaan, joihin on sijoitettu Yhdysvaltain ja liittouman joukkoja