Ukrainalaisyhtiön lentokone on pudonnut Iranissa – kaikkien koneessa olleiden uskotaan kuolleen - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Ukrainalaisyhtiön lentokone on pudonnut Iranissa – kaikkien koneessa olleiden uskotaan kuolleen

BBC:n mukaan toistaiseksi on epäselvää, liittyykö turma Iranin yöllä tekemiin iskuihin Irakissa.
Ukraine International Airlinesin koneen kerrottiin olleen matkalla Kiovaan. Kuvassa yhtiön kone laskeutumassa Tel Avivin kentälle. LEHTIKUVA/AFP

Ukrainalaisyhtiön lentokone on pudonnut pian lähdettyään Iranista Teheranin lentokentältä. Asiasta kertoo CNN:n mukaan iranilaisuutistoimisto Isna. Iranin Punaisen puolikuun mukaan kaikki koneessa olleet ovat kuolleet. Järjestön johtajan mukaan on mahdotonta, että kukaan olisi selvinnyt onnettomuudesta.

Koneessa kerrotaan olleen 170 ihmistä, aikaisemmin uutisoitiin 180 matkustajasta ja miehistön jäsenestä.

Qatarilaismedia al-Jazeeran mukaan Isnan Twitter-tilillä jaetulla videolla näkyy, kuinka heikko valo vilkkuu taivaalla hieman ennen räjähdystä.

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -kone nousi ilmaan Khomeinin lentokentältä aikaisin keskiviikkona paikallista aikaa.

Isna kertoo onnettomuuden syynä olevan tekniset vaikeudet, CNN kirjoittaa. AFP kertoo viitaten myös Isnaan, että paikan päälle lähettiin kymmenen ambulanssia.

BBC:n mukaan toistaiseksi on epäselvää, liittyykö turma Iranin yöllä tekemiin iskuihin Irakissa sijaitseviin lentotukikohtiin, joihin on sijoitettu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten joukkoja.

Lentoja reaaliaikaisesti seuraavan Flightradarin sivuilta selviää, että lentoyhtiön lennon 752 oli määrä lähteä kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa kello 5.15 aamulla, kirjoittaa al-Jazeera. Sen mukaan lähtöaika kuitenkin viivästyi, ja kone olisi lähtenyt kello 6.12.

Flightradar kertoo Twitterissä, että viimeiset tiedot koneesta saatiin kello 6.14 paikallista aikaa.

Lento-onnettomuuksien aiheuttamista mainehaitoista kärsinyt Boeing kirjoitti Twitterissä olevansa tietoinen uutisista ja keräävänsä tietoja tapahtumista.

Ukrainalaisyhtiö kertoo, että sillä on lentoreitit lähes 40 maahan eri puolilla maailmaa. Se operoi yli tuhatta ulkomaan- ja kotimaanlentoa viikoittain. Sen laivastoon kuuluu nelisenkymmentä konetta, pääasiassa Boeingin eri konetyyppejä.

Lähteet: AFP, al-Jazeera, BBC, CNN

Lue lisää

Ulkoministeriö kertoo koronatilanteen pahenevan Ukrainassa – tilanne voi vaikuttaa kausityövoiman saatavuuteen Suomessa

Ukrainasta

Marko Mäki-Hakola kannustaa tiloja palkkaamaan suomalaisia: "Nyt tulee kiire!" – Kausityövoiman tarve tiloilla moninkertaistuu juhannukseen

Matkustajakone on syöksynyt maahan Pakistanissa, uhreja arvellaan olevan yli sata