Kuivuuden piinaamassa Etelä-Australiassa ammutaan tuhansia kameleita - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Kuivuuden piinaamassa Etelä-Australiassa ammutaan tuhansia kameleita

Australiassa on noin miljoonan eläimen villikamelikanta.
Markku Vuorikari
Etelä-Australian paikalliset asukkaat ovat valittaneet kamelien juovan alueen vesivarat loppuun. Arkistokuva.

Australiassa jopa noin 10 000 kamelia saatetaan joutua ampumaan kuivuuden takia, kertoo CNN. Etelä-Australian osavaltion rutikuivassa luoteiskulmassa paikalliset asukkaat ovat valittaneet kamelien juovan alueen vesivarat loppuun.

Alueen väestö koostuu pääasiassa aboriginaaliyhteisöistä. Aboriginaalijohtajat antoivat luvan kaataa kameleita viiden päivän ajan, ja tapettavien kamelien määrä voi nousta 10 000:een. Paikallishallinnon mukaan suuret vettä etsivät kameliryhmät uhkaavat alueen asukkaiden vähäisiä vesivaroja.

Australian aavikkoisiin sisäosiin tuotiin kameleita 1800-luvulla auttamaan kuljetuksessa ja rakennustöissä. Autojen yleistyttyä kameleita päästettiin luontoon, ja näin Australiaan syntyi suuri villikamelikanta. Kameleita uskotaan olevan maassa noin miljoona.

Etelä-Australia on monen muun Australian alueen tavoin kärsinyt viime kuukausina pahasta kuivuudesta. Etelä-Australiassa on ollut myös tuhoisia maastopaloja, joskaan ei siinä laajuudessa kuin naapuriosavaltioissa Uudessa Etelä-Walesissa ja Victoriassa.

Myös monet muut eläinlajit ovat kärsineet Australian kuivuudesta.

Lue myös:

Maitotiloja tuhoutuu liekkeihin Australiassa – maastopalojen pelätään surmanneen tuhansia karjoja

Lue lisää

Uhanalaisia hiiruleita kuoli Australian maastopalojen savuihin vankeudessa – havainto voi kertoa laajoista villieläinkuolemista

Kaatosateet ovat sammuttamassa Australian maastopaloja, nyt vaarana tulvat

Australian pääkaupungissa lämpöennätys rikki maastopaloista johtuvan hätätilan keskellä

Australiassa kuuma sää lietsoo jälleen maastopaloja, pääkaupungin lentokenttä suljettiin ensimmäistä kertaa palojen takia