Tukholman keskustassa yöllä voimakas räjähdys, kiinteistöjä jouduttiin evakuoimaan - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ulkomaat

Tukholman keskustassa yöllä voimakas räjähdys, kiinteistöjä jouduttiin evakuoimaan

Myös Uppsalassa tapahtui räjähdys viime yönä.
Uutistoimisto TT:n mukaan Tukholman räjähdys kuului useiden kilometrien päähän. Räjähdys aiheutti mittavia vaurioita asuintalolle ja lähistön ajoneuvoille. LEHTIKUVA/TT

Tukholman keskustassa Östermalmin kaupunginosassa on tapahtunut räjähdys, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Räjähdys sattui Gyllenstiernsgatanilla noin kello yhden aikaan aamuyöllä paikallista aikaa. Tukholman poliisin tietoon ei ole toistaiseksi tullut, että kukaan olisi haavoittunut. Paikalla on useita poliisipartioita ja palomiehiä.

SVT:n mukaan räjähdys sattui asuintalon rappukäytävässä ja pelastuslaitos evakuoi asukkaat kyseisestä rapusta ja naapurikiinteistöstä.

Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson kuitenkin kommentoi, ettei täysin tarkkaa tietoa räjähdyspaikasta ole.

Silminnäkijän mukaan räjähdys muun muassa rikkoi ikkunalaseja rappukäytävässä, ja lähistöllä olevat rakennukset vavahtelivat.

Uutistoimisto TT:n mukaan räjähdys kuului useiden kilometrien päähän. Räjähdys aiheutti mittavia vaurioita asuintalolle ja lähistön ajoneuvoille. Lasinsiruja ja autonosia on levinnyt laajalle alueelle. Myös rakennusten ikkunoita on särkynyt.

Myös Uppsalassa on sattunut voimakas räjähdys, joka kuului ympäri kaupunkia. Räjähdys tapahtui aamukolmen aikaan paikallista aikaa eli neljän aikoihin aamulla Suomen aikaa.

SVT:n mukaan räjähdys sattui ravintolan ulkopuolella kaupungin keskustassa. Kukaan ei ilmeisesti haavoittunut.

Lue lisää

Saranat vinkuvat, kun Kiinan suurlähettiläs ravaa Ruotsin ulkoministeriössä

Poliisi kuulusteli kahta raiskausepäilyn vuoksi – raiskauksen epäillään tapahtuneen laivaristeilyllä Tukholmasta Turkuun

Turvepöly räjähti teollisuusalueella Pietarsaaressa – ei henkilövahinkoja

Kevään messukalenteri