Edustajainhuone lähetti Trumpin virkarikossyytteet senaatin käsittelyyn - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Edustajainhuone lähetti Trumpin virkarikossyytteet senaatin käsittelyyn

Trumpin viraltapanopäätös vaatisi taakseen kaksi kolmannesta senaattoreista. Sen onnistuminen on erittäin todennäköistä, sillä republikaaneilla on enemmistö senaatissa.
LEHTIKUVA/AFP
Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi saapui kongressiin ennen edustajainhuoneen äänestystä.

Yhdysvaltain edustajainhuone on päättänyt lähettää presidentti Donald Trumpin virkarikossyytteet senaatin käsittelyyn. Äänestyspäätös oli odotettu, sillä edustajainhuoneessa on demokraattienemmistö. Päätös tehtiin pitkälti puoluerajojen mukaisesti äänin 228–193.

Trumpin viraltapanopäätös vaatisi taakseen kaksi kolmannesta senaattoreista. Sen onnistuminen on erittäin todennäköistä, sillä republikaaneilla on enemmistö senaatissa.

Virkasyytteiden nostamisesta päätettiin edustajainhuoneessa jo joulukuussa, mutta asian viemistä senaattiin oli tähän asti lykätty.

Trumpia vastaan nostettujen syytteiden ensimmäinen kohta koskee vallan väärinkäyttöä ja toinen kongressin toiminnan estämistä. Ensimmäisessä kohdassa on kyse Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kiistanalaisesta puhelinkeskustelusta. Trumpia syytetään myös kongressin työn estämisestä virkarikostutkinnan aikana.

Lue lisää

Yhdysvalloissa poliisi ampui jälleen mustan miehen Los Angelesissa

Trump puoluekokouspuheessaan: Rokote tulee vuoden loppuun mennessä

USA:ssa kolme osavaltiota haastaa Trumpin hallinnon oikeuteen postijupakan vuoksi

Presidentti Obama: Trump ei ole koskaan ottanut tehtäväänsä vakavasti – Trump kuvaili Obamaa kamalaksi ja hyödyttömäksi