Kesärenkailla ojaan sakeassa lumisateessa: Saksalaiset pelastuivat Nordkappin pakkasesta Tinderin avulla - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Kesärenkailla ojaan sakeassa lumisateessa: Saksalaiset pelastuivat Nordkappin pakkasesta Tinderin avulla

Deittiohjelma Tinder koitui kolmen saksalaisturistin onneksi, kun nämä olivat jääneet lumen ja pakkasen kouriin Pohjois-Norjan Nordkappissa.
Juho Leskinen
Tinder on paikkatietoja hyödyntävä nettideittailun mobiilisovellus.

Hamburger Morgenpost kertoo Phil Schreyerin, Michael Fertigin ja Lonia Hägerin olleen liikkeellä pohjoisessa matkailuautolla. Heidän tarkoituksenaan oli muun muassa ”metsästää” revontulia.

Autossa oli alla kesärenkaat. Liukkaalla tiellä renkaat eivät pitäneet ja auto suistui ojaan.

Alueella oli samaan aikaan sakea lumisade ja tiepalvelulla oli kädet täynnä töitä. Saksalaisetkaan eivät saaneet apua toviin.

Kekseliäisyydestä ja älypuhelimesta oli apua. Schreyer huomasi deittipalveluohjelma Tinderin kautta, että alueella on ihmisiä. Niinpä Lonia Häger otti yhteyden mieheen nimeltä Stian Lauluten. Hän työskenteli alueella kiinteistökehitys- ja rakennuskonserni Skanskan yövuorossa.

”Sain hälytyksen kauniilta blondilta vain kahden kilometrin päästä. Pysähdyin tien varteen ja pian olimme yhteydessä. Hän selitti seurueen olevan kiinni tosi liukkaan tien varressa ja kysyi, olisiko minulla asuntoauton renkaisiin ketjuja”, Lauluten kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Hänellä ei ollut asuntoautoon sopivia ketjuja, mutta hän päätti, ettei voi jättää saksalaisia pulaan ja lähti auttamaan heitä.

”Siellä he olivat. Ja liikkeellä kesärenkailla! Heillä oli ketjut eturenkaissa, mutta ei takana. Hain pyöräkuormaajan ja rouhin jäätä tien pinnalta, jotta he saivat hiukan pitoa renkaisiin ja pääsivät laitoksellemme.”

Lauluten sanoo suositelleensa saksalaisille, etteivät nämä jatkaisi matkaa ennen kuin ovat saaneet autoonsa paremmat renkaat. Niinpä matkaajat saivat yösijan Skanskan toimipisteestä.

Seuraavana päivänä avulias norjalainen järjesti turistien asuntoautoon uudet nastarenkaat, jotta nämä kykenivät palaamaan Saksaan.

”Täytyy sanoa, ettei ollut kovin viisasta lähteä autoillen Norjaan kesärenkailla tammikuussa. En tosin saanut deittinumeroa, mutta sainpahan kolme uutta ystävää Saksasta”, Lauluten hymähtää.

Tinder on paikkatietoja hyödyntävä nettideittailun mobiilisovellus. Palvelun idea on, että se etsii ja yhdistää lähellä toisiaan liikkuvia ihmisiä toisiinsa.

Lue lisää

Vaappu otti parhaiten Namsen-lohijoella Norjassa: "Neljä kalaa omassa veneessä, kaksi pääsi karkuun"

Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa

Noin 60-vuotias suomalaismies kuoli sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa

Ruotsalaisturistit luikkivat yön aikana Norjan rajan yli, kun poliisin silmä välttää