Ciara-myrsky toi mukanaan liikennekaaoksen – satoja lentoja peruttu ympäri Eurooppaa - Ulkomaat - Maaseudun Tulevaisuus
Ulkomaat

Ciara-myrsky toi mukanaan liikennekaaoksen – satoja lentoja peruttu ympäri Eurooppaa

Tuulivoimalat lopettivat toimintansa Belgian rannikolla.
Leijalautailua Pohjois-Ranskassa Wissantin edustalla 9. helmikuuta. LEHTIKUVA/AFP

Satoja lentoja ja junavuoroja on peruttu Luoteis-Euroopassa riehuneen Ciara-myrskyn vuoksi. Britanniassa ja Irlannissa kymmenettuhannet kodit jäivät ilman sähköä. Osissa Pohjois-Ranskaa ihmisiä kehotettiin pysymään kotona ja välttämään rannikkoa mahdollisten myrskyvuoksien takia.

Britannian pohjoisosassa oli laajoja tulvia jo sunnuntaina, mutta maan meteorologian laitos varoitti vielä maanantainakin kovasta tuulesta, kaatosateista ja lumipyryistä.

"Vaikka Ciara-myrsky on jo väistymässä, se ei tarkoita sitä, että sää olisi paranemassa. Sää säilyy erittäin epävakaisena, eikä lumimyrskyjen mahdollisuutta voi sulkea pois", sanoi meteorologi Alex Burkill.

Ciaran kovimmat tuulen nopeudet mitattiin Aberdaronissa Luoteis-Walesissa, missä myrsky raivosi liki 42 metrin sekuntivauhdilla.

Myöhään sunnuntaina yhteensä 62 000 kotia ympäri Britanniaa oli edelleen ilman sähköä. Lauttaliikenne Englannin kanaalin yli keskeytettiin sunnuntaina toistaiseksi.

Belgiassa kymmeniä lentoja Brysselin lentoasemalle peruttiin. Myrskytuulet kaatoivat myös puita ja rakennustelineitä sekä vahingoittivat rakennuksia. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin. Kaikki tuulivoimalat Belgian rannikolla lopettivat sähkön jauhamisen, koska turbiinit pysähtyivät automaattisesti turvallisuussyistä.

Saksassa liikennöinti kaikilla keskeisillä ratalinjoilla keskeytettiin myrskyn vuoksi. Amsterdamista Berliiniin matkanneen junan päälle kaatui puu, mutta juna pääsi nilkuttamaan lähimmälle asemalle kahden tunnin kuluttua turmasta. Junassa oli yli 300 matkustajaa.

Ainakin Frankfurtin, Berliinin, Münchenin, Kölnin ja Hannoverin lentokentillä jouduttiin perumaan osa lennoista, ja Düsseldorfissa peruttiin jopa 120 lentoa.

Euroopan kolmanneksi vilkkaimmalla lentokentällä Amsterdamin Schipholissa peruttiin yhteensä 240 lentoa.

Lue lisää

Syyskuun lopun lämpimin lukema mitattiin Kokemäellä – mittari kipusi 23,5 asteeseen

Suojatie ei ole vieläkään nimensä veroinen, poliisi varoittaa

Animaatio: Näin illalla alkava Aila-myrsky rymistelee läpi Suomen

Iskeekö Suomeen keskiviikkona Hilla vai torstaina Aila Aapelin voimalla? Syysmyräkän nimi ratkeaa rajuilman ajankohdasta