Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Krasnodariin Etelä-Venäjällä on hyökätty ilmasta, kertoo ukrainalaislehti – Ukraina kertoo myös osuneensa venäläiseen sota-alukseen vesidronella

Venäjä on lisäksi jälleen hyökännyt risteilyohjuksilla ja miehittämättömillä ilma-aluksilla Ukrainaan, kertovat maan viranomaiset.
Venäjällä Krasnodarin alueella Ilskyssä sijaitsevaa öljynjalostamoa vastaan hyökättiin toukokuun alussa. LEHTIKUVA/handout/AFP.
Venäjällä Krasnodarin alueella Ilskyssä sijaitsevaa öljynjalostamoa vastaan hyökättiin toukokuun alussa. LEHTIKUVA/handout/AFP.  

Etelä-Venäjällä sijaitsevassa Krasnodarin kaupungissa on kuultu räjähdyksiä varhain perjantaiaamuna, kertoi Kyiv Independent -lehti viitaten erään Telegram-viestipalvelun paikallisen kanavan kertomiin tietoihin ja julkaisemaan videoon.

Videossa näkyy kirkas valonvälähdys ja kuuluu voimakas räjähdys. Silminnäkijöiden mukaan kaupungin ilmatorjunta ampui yöllä kohti miehittämättömiä ilma-aluksia.

Kuluvan kuun alkupuolella Krasnodarissa sijaitsevaan öljynjalostamoon tehtiin drone-hyökkäyksiä.

Ukrainan puolustusministeriö puolestaan kirjoitti Twitterissä vedessä kulkevan dronensa osuneen Mustallamerellä venäläiseen Ivan Hurs -sota-alukseen. Venäjä kertoi jo aikaisemmin tällä viikolla miehittämättömien veneiden hyökänneen sota-alusta vastaan. Venäjän mukaan sota-alus tuhosi veneet ja jatkoi toimintaansa.

Sen paremmin Ukrainan kuin Venäjänkään kertomia tietoja ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä.

Venäjä on jälleen hyökännyt risteilyohjuksilla ja miehittämättömillä ilma-aluksilla Ukrainaan, kertovat maan viranomaiset.

Ukrainan pääkaupungin Kiovan sotilashallinnon mukaan Venäjän pommikoneet ampuivat Mustaltamereltä risteilyohjuksia Kiovaan. Sotilashallinnon mukaan kaikki ohjukset saatiin torjuttua, eivätkä ne tappaneet ketään tai aiheuttaneet tuhoja kaupungissa.

Kiovan sotilashallinnon mukaan kyseessä oli jo 13:s ilmahyökkäys Kiovaan tässä kuussa.

Ukrainan armeijan mukaan myös muualle Ukrainaan hyökättiin. Karlivkassa Donetskissa maan itäosassa ohjus vahingoitti patoa, minkä vuoksi vesi on vaarassa tulvia läheisiin asutuskeskuksiin.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz aikoo keskustella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa lähitulevaisuudessa. Liittokansleri sanoi perjantaina julkaistussa lehtihaastattelussa keskustelevansa Putinin kanssa "aikanaan".

Scholz ja Putin puhuivat viimeksi puhelimessa joulukuussa. Tuolloin Scholz kehotti Putinia vetämään venäläisjoukot Ukrainasta, kun taas Putin syytti länsimaita politiikasta, jonka lopputulos on tuhoisa.

Kölner Stadt-Anzeiger -lehdessä julkaistussa haastattelussa Scholz sanoi, että tarkoituksena on jatkaa Ukrainan aktiivista tukemista mutta samalla estää suora konflikti sotilasliitto Naton ja Venäjän välillä.

”Eikä koskaan toimia yksin, vaan tiiviissä yhteistyössä ystäviemme ja liittolaistemme kanssa”, Scholz tähdensi.

Liittokanslerin mukaan rauhan saaminen Ukrainaan neuvotteluteitse edellyttää sitä, että Putin ymmärtää, ettei sotaa voi lopettaa tekemällä "jonkinlaisen kylmän rauhan".

”Esimerkiksi niin, että nykyinen etulinja muutettaisiin Venäjän ja Ukrainan uudeksi rajaksi. Kyse täytyy olla oikeudenmukaisesta rauhasta, ja sen edellytys on Venäjän joukkojen vetäminen pois”, Scholz sanoi.

--

Lähteenä myös AFP.