Maaseudun Tulevaisuus

Valtuusto ei ottanut Kittilän hallituksen hyllytystä käsittelyyn

Kittilän kunnanvaltuusto ei ottanut tänään kunnanhallituksen osittaista hyllytystä lainkaan käsittelyyn, koska asiasta ei saatu asianmukaista esitystä. Kunnanhallitus ehti käsitellä omaa hyllytystään kahdesti, mutta ei saanut valtuustolle esitystä aikaan vedoten päätösvaltaisuuden puuttumiseen.

Valtuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas.) pisti pari viikkoa sitten kunnanhallituksen sivuun hiihtohissikiistaan liittyvästä päätöksenteosta. Hissikiista on parhaillaan poliisin tutkittavana.

Kokouksessa muun muassa kokoomuksen edustaja moitti valtuuston puheenjohtajaa virheellisestä ja kuntalain vastaisesta menettelystä. Yritystä vaadittiin myös purkamaan hallituksen hyllytys. Jos näin ei tapahdu, kunnanhallitus pysyy irti hissikiista-asioista ainakin seuraavaan valtuuston kokoukseen, joka on noin kuukauden kuluttua.

Jupakka sai alkunsa, kun kunnanjohtaja Anna Mäkelä vei hissihankinnasta vastanneen Levi Ski Resortin toimitusjohtajan Jouni Palosaaren toimet poliisin tutkintaan ohi kunnanhallituksen. Hän halusi muun muassa tietää, suosiko Palosaari itävaltalaista valmistajaa.

Tilapäinen valiokunta pistettiin pohtimaan kunnanjohtajan asemaa. Se päätyi siihen, ettei Mäkelä voi jatkaa luottamuspulan takia.

Valtuuston asialistalla on myöhemmin tänään kunnanjohtajan erottaminen, joka sekin liittyy samaiseen hissikiistaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eläinsuojelulain kanta on yksiselitteinen: Saaliskalat pitää lopettaa välittömästi

Merkittävän kauppasopimuksen neuvottelut loppusuoralla – MTK: "Sekoittaa pakkaa entisestään"

Vähikkälään haluavat nyt kaikki Olavi Uusivirtaa myöten – mutta miksi?