Maaseudun Tulevaisuus

Vestas vähentää 3 000 työntekijää lisää

Tanskalainen tuulivoimayhtiö Vestas ilmoitti keskiviikkona irtisanovansa vielä 3 000 työntekijää aiemmin kerrotun lisäksi. Vähennykset toteutetaan ensi vuoden loppuun mennessä.

Syynä vähennyksiin on heikko tilauskanta ja kannattavuus. Vestaksen kannattavuus on kärsinyt tuulivoimaturbiinien valmistuksen ylikapasiteetista ja hintojen laskusta.

Vestas arvioi, että kassavirta pysyy negatiivisena koko vuoden. Kassasta voi yhtiön mukaan virrata jopa 500 miljoonaa euroa. Yhtiö ei ennakoinut koko vuoden tulosta. Se arvioi liikevaihdoksi 6,5–8 miljardia euroa.

Yhtiö kertoi elokuussa supistavansa henkilöstönsä määrän vuoden loppuun mennessä 19 000:een. Lisäleikkausten tavoite on 16 000 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä.

Vestas on ollut fuusiohuhujen kohteena kesästä lähtien. Vestas kertoi elokuussa keskustelevansa jonkin asteisesta yhteistyöstä Mitsubishin kanssa.

Lue lisää

Laidun ei ole koiranlenkityspaikka – tautiriskejä niin karjalle kuin koiraperheelle

Teatteriarvio: Peppi Pitkätossun matkaan voi hypätä omalta kotisohvalta käsin – ruudulle puristettu teatterielämys on kompromisseista huolimatta riemukas kokemus

Tänä kesänä lomaillaan kotimaassa – matkailijoita houkutellaan yöpymään lasi-igluveneissä ja hyppäämään junaristeilylle

Vihreät laajenevat uusiin kuntiin: "Kuulun varmasti eniten julkisuutta saaneiden ehdokkaiden joukkoon"