Maaseudun Tulevaisuus

Videoblogi vie tirkistelemään maatilalle

Ensin kirjoitettu blogi, sitten videoitu vlogi. Savolainen lihankasvattaja Simo Räty raottaa Kiekkalan maatilan arkea, koska haluaa vaikuttaa kuluttajien tietämykseen nykymaataloudesta. Maaseutuammattiin-yhdistys järjesti ensimmäisen alan ihmisille suunnatun videopäiväkirjakurssin.
Pentti Vänskä
Laura Parmainen kuvaa Simo Rädystä videota.

"Onhan tässä sitäkin, että haluaa itse kuvata ja näyttää, mitä työ maatilalla tänä päivänä on. Ei tarvitse kenenkään tulla salaa kuvaamaan", pohtii 29-vuotias isäntä Simo Räty Kiekkalan tilalla Kuopion etelälaidalla.

Rahaa hän ei videobloginsa kautta ainakaan ensisijaisesti halua, tärkeämpää hänelle on yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Kurssin idean äiti, Maaseutuammattiin yhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Mäntyniemi iloitsee siitä, että heti Pohjois-Savosta löytyi useita aktiivisia osallistujia kurssille. Hänen ajatuksenaan on se, että videopäiväkirjat toimivat hyvänä apuna ammatinvalintaansa miettiville nuorille.

"Luonnonvara-alat kaikkineen edustavat pientä ammattiryhmää, jonka pitää itse pitää huolta näkyvyydestään eri medioissa. Omaa alaa kannattaa tuoda ylpeästi esille", Mäntyniemi muistuttaa.

Yhdistys järjestää runsaasti opinto- ja tutustumisretkiä tiloille ja muihin maaseutukohteisiin, mutta netin kautta tiedonvälittäminen tuo siihen oman lisänsä.

Videokurssilaisille kouluttajana toiminut Timo Jakola kannusti kurssilaisia moneen kertaan, että kännykkäkamerallakin pääsee alkuun ja tärkeintä on poistaa aloittamisen esteet.

"Muistakaa luovuus ja se, ettei tämä ole niin vakavaa touhua. Lyhyet perin minuutin viestit toimivat netissä parhaiten. Asia kannattaa palastella pieniin osiin ja tuoda uutta kuvaa säännöllisesti esittelyvideon alle. Näin ihmiset tottuvat seuraamaan ja odottavat aina uutta materiaalia", Jakola kertoi Simo Rädyn tilalla pidettynä kuvauspäivänä.

https://youtu.be/xnCKTjpeaQs

Lue lisää Maaseudun Tulevaisuuden maanantain numerosta.
 

Lue lisää

Vlogi: Kuulumisia metsälenkiltä

Vlogi: Pakertaminen alkaa

Vlogi: Vietnam avartaa ajattelua

Se on Ford-traktori! Vai onko? Missäs etupyörät? Katso MT:n elokuun suosituimmat videot