Maaseudun Tulevaisuus

Vihreät työllistäisivät uusiutuvalla energialla

Maaseudun Tulevaisuus 15.02.2015

Vihreät lisäisi samanaikaisesti sekä ympäristönsuojelua että työllisyyttä. Muita lauantaina julkistetun vaaliohjelman kärkiaiheita ovat köyhyyden vähentäminen ja koulutus.


Pekka Fali
Vihreät ehdottavat vaaliohjelmassaan lisää tukea uusiutuvan energian pientuotannolle.

Vihreät asettavat vaaliohjelmassaan tavoitteeksi vähintään 200 000 uuden työpaikan luomisen vuoteen 2020 mennessä. Puolueen puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan niistä 50 000 syntyisi uusiutuvan energian käytön lisäämisen myötä. Uusiutuvien osuutta nostettaisiin vähintään 60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Vaaliohjelman mukaan ”bioenergia, tuuli, aurinko, energiatehokkuus ja älykkäät sähköverkot voivat hoitaa koko Suomen energiantarpeen”. Käytännössä vihreät jouduttaisi energiavallankumousta verohelpotuksin sekä laajentamalla uusiutuvan energian tukia pientuotantoon.

Niinistö esitteli vaaliohjelmaa lauantaina Kouvolassa. Se on tarkoitus hyväksyä sunnuntaina puoluevaltuuskunnassa.

”Saadaan työtä Suomeen siitä, että torjutaan ilmastonmuutosta. Nämä ympäristökriisit ovat niin akuutteja eri puolilla maailmaa, että sitä osaamista pitää oikeasti ottaa Suomessa käyttöön ja se edellyttää myös vaatimuksia elinkeinoelämälle, että sitä teknologiaa otetaan käyttöön”, Niinistö sanoi.

Ympäristöohjelmassaan puolue tavoittelee esimerkiksi uusia kansallispuistoja sekä metsien ja soiden lisäsuojelua, tiukempaa eläinsuojelulakia sekä kaivosteollisuuden verotusta. Kunnille vihreät antaisi veto-oikeuden uusien kaivosten perustamiseen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT