Ympäristö

ES: Luumäellä järjestettiin hirvijahti viime viikonloppuna – eläimet jäivät mottiin uuden kuutostien hirviaitoihin

Ympäristö 12.02.2018

Poikkeusluvat myönnettiin liikenneturvallisuuden parantamisen lisäksi metsävahinkojen torjumiseksi.


Markku Vuorikari
Paikallisen metsästysseuran puheenjohtaja kritisoi kuutostien levennyksen suunnittelijoita hirvien vaellusreittien katkaisemisesta. "Ylikulkua ei ole missään."

Luumäen Sarvilahden alueelle syntyi kymmenien hirvien hirvisumppu. Eläimet jäivät mottiin, kun uudelle kuutostielle tehtiin hirviaidat, uutisoi Etelä-Saimaa.

Suomen riistakeskus myönsi metsästysseura Toikkalan Erälle poikkeusluvat viiden hirven kaatamiseksi. Liikenneturvallisuuden parantamisen lisäksi luvat myönnettiin metsävahinkojen torjumiseksi.

"Kaikki viisi lupaa käytettiin viime lauantaina. Saa nähdä riittääkö se", kertoo Toikkalan Erän puheenjohtaja Vesa Hyypiä.

Hän muistelee, että 1980-luvulla oli hirviä todella paljon. Silloin oli valtakunnallinen talvijahti yhtenä talvena, mutta mihinkään vastaavaan hän ei ole sen jälkeen törmännyt.

Hyypiä kritisoi Kuutostien levennyksen suunnittelijoita hirvien vaellusreittien katkaisemisesta. Hän toivoo, että jotain tehtäisiin eläinten hyväksi.

"Ylikulkua ei ole missään. Asia tuotiin esille, kun hanketta suunniteltiin, mutta meitä ei otettu vakavasti. Ylikulkusilta olisi yhä mahdollista rakentaa."

Etelä-Saimaan uutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit