Ympäristö

RKP jätti kirjallisen kysymyksen susista: mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä susikannan hallitsemiseksi?

Ympäristö 21.02.2018

"Kansalaisten huoli sudesta on otettava tosissaan", sanoo kansanedustaja, RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist.


Kaikki RKP:n eduskuntaryhmän kymmenen edustajaa allekirjoittivat kirjallisen kysymyksen.

Ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmä jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen hallitukselle susista.

Susia esiintyy yhä useammin, esimerkiksi sekä Pohjanmaalla että Länsi-Uudellamaalla susihavainnot ovat olleet toistuvia. Eri puolilla Pohjanmaata on monta vakinaisesti alueella asustelevaa laumaa ja Länsi-Uudellamaalla on yksi vakinaisesti asusteleva lauma, todetaan puolueen tiedotteessa.

Susilaumat laajentavat reviiriään nopeaan tahtiin ja lähestyvät yhä useammin asutuksia. Paikallisväestö on huolissaan sekä lapsista että kotieläimistä.

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson toteaa että viranomaisten on aika herätä. "Ihmisten on saatava tuntea turvallisuutta arjessaan."

"On alueita jossa lapset eivät uskalla mennä kouluun omatoimisesti tai oleskella pihalla susipelon vuoksi. Uudessa tilanteessa, jossa susi ei arkaile ihmistä, tarvitaan toimia, jotta ihmisten luottamus viranomaisten kykyyn ratkaista ongelmia säilyy", kommentoi susitilannetta puolueen tiedotteessa RKP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT