Ympäristö

Kärnä edistäisi suden suojeluasteen alentamista

Ympäristö 05.03.2018

Kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan vihreät uhkaa koko suomalaista metsästyskulttuuria.


Jarkko Sirkiä
Mikko Kärnän mukaan suden suojeluasteen alentaminen mahdollistaisi nykyistä joustavammat kansalliset päätökset susipolitiikassa.

Vihreät esittää sunnuntaina julkaistussa luonnonsuojeluohjelmassa, että uhanalaisten suurpetojen kaatolupien myöntäminen pitäisi lopettaa. Lupia annettaisiin niiden yksilöiden kaatamiseen, joista aiheutuu merkittävä turvallisuus- ja vahinkoriski.

Keskustan lappilainen kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan varajäsen Mikko Kärnä pitää esitystä edesvastuuttomana.

"On edesvastuutonta vaatia suurpetojen metsästyksen lopettamista tilanteessa, jossa petokannat ovat räjähtäneet monin paikoin käsiin. Pahimmilla susialueilla menetetään viikoittain koiria ja tuotantoeläimiä susien suuhun", hän kirjoittaa tiedotteessa.

Kärnä korostaa, että Suomen tulee petopolitiikassaan edistää suden siirtämistä EU:n luontodirektiivin liitteen 4 lajista liitteen 5 lajiksi ja siten alentaa sen suojeluastetta. Se mahdollistaisi nykyistä joustavammat kansalliset päätökset susipolitiikassa.

"Samalla on pidettävä huolta, että ahmojen kannanhoidollinen metsästys jatkuu, ilvekset eivät pääse lisääntymään liiaksi ja että voimme myös turvata ikiaikaisen karhunmetsästysperinteen jatkumisen. Vihreät uhkaa tällä ehdotuksellaan koko suomalaista metsästyskulttuuria."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT