Ympäristö

Riistakeskus ei myöntänyt poikkeuslupaa suden tappamiseen Pohjanmaalle

Erä 17.04.2018

"Lupahakemuksen käsittelyn yhteydessä ei ole tullut esille tilanteita, joissa susista olisi aiheutunut konkreettista vaaraa ihmisille."


Petteri Kivimäki
Maalahti, Närpiö ja Kurikka alueelle Pohjanmaalle anottiin poikkeuslupaa yhden suden tappamiseksi. Lupaa ei myönnetty.

Suomen riistakeskus antoi tänään päätöksen koskien Maalahti, Närpiö ja Kurikka alueelle Pohjanmaalle anottua poikkeuslupaa yhden suden tappamiseksi. Lupaa ei myönnetty.

Riistakeskus perustelee päätöstä muun muassa sillä, että lupahakemuksen käsittelyn yhteydessä ei ole tullut esille tilanteita, joissa susista olisi aiheutunut konkreettista vaaraa ihmisille.

Susien vierailut lähellä asutusta tapahtuvat yleensä öiseen aikaan, jolloin sudet eivät pidä asutuksen lähellä vierailua vaarallisena.

Päiväsaikaan lähellä asutusta tai pihoissa esiintyviä susia voidaan pitää poikkeuksellisena. Tällaisia tilanteita voidaan pitää akuutteina vaaratilanteina, todetaan päätöksessä.

Yksittäiset suden pihavierailut, joihin ei liity konkreettista vaaraa tai uhkaa, eivät ole riistakeskuksen arvion mukaan sellaisia yleistä turvallisuutta vaarantavia tekijöitä, että suden tiukasta suojelusta voitaisiin poiketa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT